.

Krvna grupa otkriva neplodnosti kod žena

Žene sve češće odgađaju majčinstvo pa se granica pomakla iznad 30 godina. No najnovija istraživanja su pokazala kako upravo takve odgode u kombinaciji s krvnom grupom povećavaju rizik od neplodnosti

Autor : T.Š. Objavljeno: 25.10.2010 / 13:14

Najnovija znanstvena istraživanja s područja medicine dokazala su kako su žene s najčešćim krvnim grupama dvostruko sklonije problemima s plodnošću.

Žena u svom životu počevši od prvog menstrualnog ciklusa svaki mjesec 'izbaci' barem jedno jajašce što znači da se zaliha svaki mjesec smanjuje .

U pubertetu djevojčica ima oko 400 000 jajašaca u jajnicima, a kada navrši 40 godina, ostane ih svega nekoliko stotina. Najkvalitetnija jajašca odlaze prva pa što smo stariji njihova kvaliteta je sve lošija.

Krvna grupa 0 najčešća je grupa, a nakon nje slijede A i AB. Po novom istraživanju žene s krvnom grupom 0 prije će 'potrošiti' zalihu zdravih jajašaca što može dovesti do velikih problema oko začeća u starijoj dobi.

S obzirom da se sama granica majčinstva pomakla na 30 godina, ova pojava nije rijetkost.

>> Umjetnom oplodnjom rastu šanse za dječaka

>> Hoćete li biti dobra majka?

Ovo otkriće trebalo bi pomoći ženama koje zbog karijere odgađaju majčinstvo, jer svaka dodatna godina čekanja i kalkuliranja može biti ključna.

Ako još ne znate svoju krvnu grupu, spadate u skupinu žena iznad tridesete i želite postati majka ne gubite vrijeme.

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se