Poznate osobe ponekad nas iznenade svojim neobičnim izjavama, posebno kada je riječ o zdravlju. Njihova opsesija lijepim izgledom i zdravim načinom života često ih tjera na neobične poteze od kojih neki mogu biti i opasni

Naomi Campbell
Prekrasna manekenka se trudi u svakoj prilici izgledati besprijekorno, no takva opsesija izgledom dovela ju je do neobičnih rješenja. Naime, Naomi je oduševljena dijetom od javorovog sirupa, limuna i papra pa je i izjavila kako je ovo odlično sredstvo za mršavljenje i čišćenje organizma.

No stručnjaci misle drugačije i upozoravaju kako nije riječ o čišćenju nego mučenju tijela i organizma. Ovako stroge dijete štetne su za zdravlje te mogu dovesti do pojačanog stvaranja potencijalno opasnih kemikalija ketona.

Sarah je izjavila kako stavlja komadiće ugljena na hranu te da oni apsorbiraju sve loše stvari iz hrane koje mogu naštetiti organizmu

>> 15 najbizarnijih dijeta svih vremena

Sarah Harding
Britanska pop zvijezda jako dobro obavlja svoj posao no ipak bi se trebala kloniti savjeta o zdravlju. Naime, Sarah je izjavila kako stavlja komadiće ugljena na hranu te da oni apsorbiraju sve loše stvari iz hrane koje mogu naštetiti organizmu.

Na žalost, izjava je daleko od istine jer ugljen doista može upiti toksične stanice, ali ako se koristi kao dio gas maske. Tijelo je sposobno bez ičije pomoći izdvojiti spomenute loše sastojke i izbaciti ih iz organizma.

>> 7 najgorih navika koje radimo nakon jela

Jessica Simpson
Zubar plavokose pjevačice nije bio nimalo zadovoljan kada je Jessica izjavila kako ne prere redovito zube.

'Ne perem zube svaki dan, samo ih prebrišem majicom ili nečim drugim. Znam da je to odvratno, ali uvijek imam svjež dah jer koristim vodicu za usta i zubni konac', kaže Jessica te dodaje kako tako ne uništava zubnu caklinu.

Catherine Middleton
Ljepotica koja je osvojila srce princa Williama je razvila snažnu povezanost sa silikonskim narukvicama koje pojačavaju snagu i daju energiju.

Iako su brojni celebovi poput Davida Beckhama ili košarkaša Shaquillea O'Neala poludjeli za ovom narukvicom tvrdeći kako upravo zbog njih postižu dobre rezultate, istina je malo drugačija.

Naime, niti jedan doktor ne želi komentirati ovakve trendove, posebno kada je riječ o narukvici. Rečeno je dovoljno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju