Sjećate se one mudre 'Po jutru se dan poznaje'? Upravo u tom bitnom dijelu dana, nakon obilnog i zdravog doručka, jer bez toga ne smije niti početi, dolazi red na kavu. Kod kave su dvije stvari bitne: da je dobra i da uživate u njoj na nekom vama ugodnom mjestu. Upravo u tom spoju kreće inspiracija kako što bolje odživjeti taj dan. Napravili smo malo istraživanje po Zagrebu i zaključili gdje bismo svakako popili tu prvu jutarnju kavu da smo na vašem mjestu!

Jutro
Nikole Tesle 9
Zašto ne biste započeli dan u Jutru? Već i na prvi izgovor ideja ima smisla. Preslatko uređen mali caffe bar nalazi se u samom centru, u jednom od onih prekrasnih uvučenih starozagrebačkih dvorišta. Interijer čine različiti komadi namještaja koji mu daju neodoljivi šarm nekih drugih vremena, a terasa je ljetno must see mjesto. Tu ćete pronaći odmak od gradske vreve i uživati u Zagrebu.

 

Express Bar
Petrinjska 4
Ovaj mali caffe bar idealno je mjesto za sabiranje misli i ideja uz gutljaje prve kave. Minimalistički uređen, uz prevlast svijetlog drveta, svaki put nas podsjeti zašto toliko volimo taj funkcionalni skandinavski dizajn. Jesmo li vam spomenuli da u ponudi imaju različite vrste Blend kave: Brazil, Etiopija i Kolumbija? Vrijedi probati!

 

Kava Tava
Britanski trg
Većini već dobro poznata Kava Tava na najstarijem zagrebačkom trgu mjesto je za dobar brzi zalogaj. Doručak menu je u ponudi cijeli dan, a priznajemo da za njihove 'Činkice' i 'Toastiće' nikad nije kasno.

Promatrati buđenje grada na svježem zraku i upijati prve zrake sunca na šarmantnom Britancu zvuči dobro. Nedjelje su posebno zabavne kada uz kavu možete pronaći i nešto originalno na sajmu antikviteta koji se tamo redovito održava i priča najoriginalnije priče!

 

Cafe u Dvorištu
Jurja Žerjavića 7/2
Još jedno od onih mjesta koje nećete naći uz cestu već tek kada odlučite istražiti stare zagrebačke veže. Uređen kao najudobniji dnevni boravak, uz veliki drveni šank i ploču na kojoj se izmjenjuju ponude, novosti i aktivnosti, ovo je mjesto energično i živo, a katkad si baš poželimo i da dan tako počne.

Ovdje možete isprobati i originalnu kavu iz Etiopije i uživati u prijateljskoj atmosferi. Zato se tu ugodno osjećaju i brojni književnici i pjesnici prilikom promocije i čitanja svojih knjiga. Sada ste već pozvani i na večernje druženje u ovaj simpatični kafić.

 

Divas
Martićeva 17
Jedan od prvih zagrebačkih kafića koji se istaknuo originalnim interijerom i time pokrenuo drugačije trendove u uređenju je definitivno Divas i već dugo je u samom vrhu omiljenih. Martićeva ulica je ta idealna lokacija ukoliko se želite odmaknuti od epicentra grada, a opet ostati u srcu događanja ulice koja vrvi cool mjestima. Uz odličnu kavu, volimo se uvijek vratiti ovdje i na dozu ugodnog interijera, čiji će vas originalni detalji zabavljati dok ih promatrate uživajući u svom trenutku. Ideje za ostatak dana će same stizati!

 

Eliscaffe
Ilica 63
Kada nam kažu: no logo just taste, oni misle ozbiljno! Provjereno među najokorjelijim ljubiteljima kave ovo je mjesto nezaobilazno, a kako i ne bi bilo kada ga vodi najuspješniji barista u Hrvatskoj, Nik Orosi. Minimalistički uređeno u bijelom tonu, dopušta vam da se prepustite originalnim okusima kave jer ovdje kavu i prže i serviraju. U ponudi su kave iz svih dijelova svijeta: Kolumbije, Paname, El Salvadora, Kube...

www.buro247.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju