Koži na laktovima posvećujemo najmanje pažnje posebice u zimskom periodu kada je ovaj dio ruke najčešće skriven od pogleda. No sezona kratkih rukava svu zimsku lijenost baca u prvi plan, debela tamna koža na laktovima rezultat je nakupljenih mrtvih stanica, svakodnevnih oslanjanja na površine i zatezanja te opuštanja kože. No do pravog ljetnog perioda ovaj zanemareni dio tijela stignete 'ulaštiti' i to sami u kućnoj radinosti bez skupih preparata

1. PILING
Prvi korak do lijepih i njegovanih laktova je uklanjanje oštećene, grube kože pomoću pilinga. Umjesto kupovnih lako možete napraviti sami svoj piling od samo dva sastojka.

Priprema i korištenje pilinga: 

Pomiješajte 1/2 dcl bademovog ulja s jušnom žlicom šećera, izmiješajte i nanesite na laktove. Kružnim pokretima umasirajte smjesu i pustite da odstoji pet minuta, nakon toga laktove isperite u toploj vodi i posušite.

Karite maslac i kokosovo ulje uz par kapi soka svježe limete nahranit će i obnoviti suhu kožu na laktovima

2. IZBJELJIVANJE TAMNIH MRLJA
Sok od limuna bogat je voćnim kiselinama zahvaljujući kojima djeluje na uklanjanje mrtvih stanica na koži na koju djeluje i kao izbjeljivač mrlja, dok vitamin C stimulira kolagen u koži.

>> Znate li zašto vam pucketaju zglobovi?

Priprema i korištenje: 

Izrežite jedan limun na pola. Iskoristite svaku polovicu na način da direktno u nju umočite oba lakta i zadržite ih 10 minuta u limunu.

3. HRANJIVA MASKA
Karite maslac i kokosovo ulje uz par kapi soka svježe limete nahranit će suhu kožu na laktovima. Kokosovo ulje sadrži fine molekule koje lako prodiru u kožu te jačaju vezivno tkivo što pridonosi elastičnosti kože, dok karite maslac prodire duboko u kožu regenerirajući je vitaminima A i E.

Priprema i korištenje: 

Dvije žlice karite maslaca umiješajte s 1 dcl kokosova ulja i dodajte par kapi soka svježe limete. Smjesu nanosite na laktove navečer prije spavanja, ostavljajući da djeluje preko noći.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju