Bogata, masna i kalorična blagdanska trpeza u našem je tijelu itekako ostavila tragove. Spora probava, osjećaj umora, nadutosti i tromosti samo su neki od simptoma koji opisuju organizam kojem je potrebna detoksikacija. Želite li tijelu vratiti energiju, opskrbiti ga svim potrebnim vitaminima i mineralima te pritom izgubiti i pokoji kilogram donosimo recepte za čarobni antioksidans napitak koji možete piti kad god poželite

Antioksidansi su našem tijelu prijeko potrebni jer ga štite od slobodnih radikala koji se nakupljaju u organizmu i mogu uzrokovati brojne zdravstvene tegobe. No zahvaljujući zdravim i ukusnim namirnicama tijelo možete 'očistiti' brzo i lako, a sve zahvaljujući ovim skupinama voća i povrća.

Citrusi
Ova skupina voća je najbolji prijatelj vašeg tijela jer su prepuni vitamina, a siromašni kalorijama. Osim što su izvrsni čistač tijela od toksina citrusi poput limuna, limete, naranče, mandarine i grejpa prepuni su vitamina za kojima čezne organizam.

Korjenasto povrće
Ova skupina povrća prepuna je vlakana, a upravo su vlakna ta koja reguliraju probavni trakt i ubrzavaju rad organizma.

Đumbir, mrkva i celer samo su neke od namirnica koje treba konzumirati sirove i koje bi se trebale naći u vašem detoksikacijskom napitku.

Želite li isprobati razne kombinacije okusa te voća i povrća isprobajte neki od sljedećih detoksikacijskih napitaka:

>> Zbogom celulit: Slatki napitak koji razbija masne naslage

>> Slatki čistač: Napitak koji voli vašu jetru

>> Narančasti napitak: Najbrži napadač na opasne masnoće

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju