Salate su sastavni dio ne samo dijeta nego svakodnevne prehrane posebice u periodu kada tijelo želimo riješiti nakupljenih masnoća. Njihov učinak na mršavljenje uvelike ovisi o dresingu koji bi trebao sadržavati sastojke koji daju okus i imaju učinak čišćenja tijela. Obična ulja, industrijski proizveden ocat kao i začini koji sadrže velike količine aditiva i šećera valja izbjegavati. Prirodan dresing koji će hrani dati okus i istovremeno napasti masno tkivo sadrži 4 prirodna i zdrava sastojka

DRESING ZA SALATU

Sastojci:
- 2 režnja češnjaka
- 2 komadića đumbira
- sok jednog limuna
- ½ šalice maslinovog ulja

Limun, češnjak i đumbir otapaju masno tkivo, te omogućavaju zdravo mršavljenje

>>Opasnosti koje skriva dijeta nakon blagdana

Priprema:
Sitno nasjeckajte češnjak i naribajte đumbir na što sitnijem situ, stavite ih u staklenu zdjelicu i dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko salate.

Savjet:
Dobivenu količinu dresinga prelijte u slaklenu bočicu i višak nakon korištenja pospremite u hladnjak. Kako bi izbjegli neugodan zadah češnjak možete zamijeniti svježe nasijeckanom ljutom papričicom. Zahvaljujući ljekovitim svojstvima sastojaka češnjaka i đumbira te obilja vitamina C ovaj dresing osim na otapanje masnoća u tijelu i čišćenje od nakupljenih toksina, poboljšava cirkuaciju i djeluje poput prirodnog antibiotika.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju