Sastojci:
- 2/3 šalice šećera
- 1/3 šalice kukuruznog škroba
- ¼ žličice soli
- 2,5 šalice mlijeka s većim postotkom masnoće
- 4 žumanjka
- 2 žlice maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 čokolada s većim postotkom kakaa
>>Mljac! Čokoladna torta stvorena za početnike
Priprema:
1. U lončiću pomiješajte šećer, kakao, škrob i sol te dodajte mlijeko polako lijevajući uz miješanje, sve dok ne dobijete smjesu bez grudica. Dodajte i žumanjke.
2. Posudu stavite na srednje jaku vatru te konstantno miješajući oko 8 minuta, odnosno dok se ne pojave prvi mjehurići od vrenja. Maknite lončić s vatre, smanjite vatru na minimum te vratite još minutu i dalje miješajući.
3. Maknite lončić s vatre te smjesu kroz sito odmah prelijte u posudu za miksanje.
4. U posudu dodajte i maslac, ekstrakt vanilije i komadiće čokolade te miješajte dok ne dobijete ujednačeni kremasti puding.
5. Puding prelijte u posudice ili šalice te svaku posebno prekrijte plastičnom folijom kako biste tijekom hlađenja spriječili stvaranje opne.
6. Ostavite da se hladi barem 3 sata, a najbolje da ga ostavite preko noći. Kada se ohladi poslužite ga s malo naribane čokolade i uživajte u ekstra čokoladnom desertu.