Mnogi od nas prije će posegnuti za voćnim sokom nego za samim voćem. Upravo zbog toga vam donosimo najfiniju kombinaciju okusa koja će vas jednostavno oduševiti, ali i zasititi. Riječ je o smoothie napitku napravljenom od samo tri vrste voća koji će vas osvježiti i nahraniti, a vašem tijelu pružiti potrebne vitamine, minerale i vlakna

Jagoda
Vrlo moćan antioksidans koji čuva stanice od slobodnih radikala. Samo 8 jagoda dnevno dovoljno je da osigura dnevnu potrebu organizma za vitaminom C. Jagoda sadrži velike količine folata i vitamina B-9 te probavnom sustavu prijeko potrebnih vlakana.

Banana
Slatko, fino i kremasto voće koje vole sve generacije. Banana je prepuna kalija te podiže energiju i ubija glad. Isto tako, vrlo rijetko izaziva alergije te je voće koje se među prvima daje bebama kada prelaze na krutu hranu. Prepuna je minerala poput magnezija, kalcija, željeza,i cinka te vitamina B grupe te vitamine C i E. Izvrsna je za ubijanje gladi.

Naranča
Ovo sočno i mirisno voće prepuno je vitamina s naglaskom na vitamin C koji jača imunitet i tijelu daje energiju. Naranča sadrži i minerale poput kalija, kalcija i magnezija te folat, tiamin, riboflavin i pantotensku kiselinu.


SOČAN I MOĆAN SMOOTHIE

Sastojci:
- 1 šalica soka svježe naranče
- 8 do 10 jagoda srednje veličine
- 1 banana
- nekoliko kockica leda

Priprema:
1. Voće očistite i operite, a bananu ogulite i izrežite na komade
2. Sastojke ubacite u blender i dodajte led
3. Sve dobro izmiksajte i poslužite odmah
4. napitak popijte za doručak ili između obroka
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju