Unatoč uvriježenim mišljenjima kako bananu ili maslac od kikirikija treba izbjegavati, ukoliko želite izgubiti kilograme ove dvije namirnice jedne su od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka

Maslac od kikirikija - tijelu će pružiti sitost i opskrbiti ga za zdravlje potrebnim vitaminima. Hraljivost ovog ukusnog namaza krije se u sadržaju proteina i vitamina B9 koji je neophodan za proizvodnji novih stanica u tijelu.

>> 3 napitka za mršavljenje u kojima ćete guštati

Med - ljekovita namirnica bogata je kromom, mineralom neophodnim u razgradnji ugljikohidrata, čime se smanjuju nepoželjni učinci uzimanja veće količine jednostavnih šećera koji su odgovorni i za masne naslage.

Banana, med i maslac od kikirikija obiluju pametnim kalorijama koje utažuju glad i pomažu pri topljenju masnoća

Banana - obilujevlaknima i kalijem koji pomaže pri uklanjanju viška vode iz organizma. Osim toga prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše tijelo, pa konzumirajući bananu zatomljujemo lažne osjećaje gladi koji nas često dovode do zabranjenih zalogajčića.

>>Super moćni napitak mladosti gotov za 1 minutu

Sastojci:
½ šalice nemasnog mlijeka
½ šalice običnog jogurta s malim udjelom masnoće
2 jušne žlice neslanog maslaca od kikirikija
¼ zrele banane
1 žlica meda
4 kockice leda

Priprema napitka:
U blender prvo nalijte mlijeko i jogurt te dodajte žlicu meda, žlicu maslaca od kikirikija i bananu, nakratko izmiksajte. Kada ste dobili polukašastu smjesu dodajte u nju kockice leda i ponovno miksajte dok ne nastane glatka tekstura.

Savjet: Zdravi napitak konzumirajte prije treninga kako bi tijelo u cijelosti iskoristilo sve blagodati zdravih sastojaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju