Najukusnije osvježenje za vruće ljetne dane, sočna lubenica brojnima je omiljeni desert, međuobrok ili neizostavan sastojak koktela i shakeova. Svoje strogo lice ova mesnata 'lopta' ističe kada je u pitanju zdravlje jer obiluje vitaminima, antioksidansima i mineralima, dok se u trenu može preobraziti u najzabavnije voće

Recept za 'pijanu' lubenicu brojni rado dijele jer osim što je jednostavan lako ga možete prepravljati prema vlastitom ukusu, pravila nema što se tiče sastojka i mjera pa je time zabava zagarantirana.

Sastojci:

- lubenica srednje veličine do 5 kg
- ½ litre omiljenog alkoholnog pića (brojni koriste votku jer se ona lako sljubljuje s voćem)
- 25 dkg nasjeckanog ananasa
- 25 dkg nasjeckanih nektarina

Omiljeno piće, svježe voće i vješte ruke jedini su sastojci potrebni za oblačenje lubenice u najzabavnije izdanje



Priprema:


1. Lubenicu dobro isperite i ohladite, odrežite krug par centimetara iznad polovice njezine dužine.

2. Služeći se žlicom i nožem izvadite komade sočnog mesnatog sadržaja i stavite ih u posebnu zdjelu kao i sok koji će nastati prilikom rezanja.

3. U sada izdubljenu lubenicu ulijte votku, potom u nju stavite voće narezano na kockice dobro izmiješajte i ostavite pola sata u hladnjaku da voće upije alkohol. Ukrasite s nekoliko listića mente i prije posluživanja ubacite par kockica leda.

Savjet:

- Sadržaj ovako pripremljene lubenice servira se u čašama zajedno s komadićima voća koje grabite žlicom. No želite li još zabavniju varijantu 'pijane' lubenice jednostavno sav njezin sadržaj nakon što je odstajala u hladnjaku sat vremena ubacite u blender i izmiksajte, dodajte kockice leda i vratite u izdubljenu lubenicu. Poslužite sa slamčicama, živjeli!

- Lubenica vrlo brzo upija alkohol stoga s količinom budite oprezni, najbolje je da prvi puta krenete s manjom dozom alkoholnog pića.

Ako ste u potrazi za sličnim receptima ljetnih osvježenja isprobajte i ovo:

>>Sangria: Najfiniji recept koji ste ikada probali

>>Napitak od mente: Osvježenje u čaši za ljetne vrućine

>>Energetsko piće koji će vas držati budnima cijelu noć
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju