Ljeto je pred vratima i predstoji vam vrlo malo vremena kako biste svoj trbuh doveli u formu za prvo pokazivanje u bikiniju. Iako je riječ o dosta napornom procesu, ravan trbuh i nije toliko nedostižan. Potrebno je slijediti upute što je moguće više, biti discipliniran i dosljedan. Rezultati su isplativi!

Istrenirajte sve mišiće
Žene sporije sagorijevaju masnoće od muškaraca, no kada uspješno započnete s tim procesom, one će nestati. Za to su najbolje kardio vježbe, odnosno trčanje, brzo hodanaje, aerobik, plivanje, dakle bilo koje vježbe koje će ubrzati cirkulaciju, puls, otkucaje srca.

Za brzo sagorijevanje masnoća na trbuhu najbolje su kardio vježbe



Za takve je aktivnosti potrebno minimalno četrdeset minuta vježbanja, jer se prvih trideset minuta sagorijevaju šećeri.

>>4 vrste trbuha kojih se lako možete riješiti

Najbolje je vježbati tri puta tjedno po sat vremena.
No, vrlo je važno vježbati i mišiće leđa, jer ćete se naslaga na trbuhu riješiti jedino ako vježbate i aktivirate sve mišiće tijela, osobito leđne.

Jedite 'dobre' masti i smanjite unos šećera

'Dobre' masti su zaslužne za kosu, nokte i sjajnu kožu, te transport hranjivih tvari u organizmu. Unesite dovoljno masnoća u organizam kako bi vaše masne stanice mogle funkcionirati. Dovoljno je 70 grama dobrih masnih kiselina dnevno kako bi vaš organizam dobro funkcionirao.

>>6 bezbolnih vježbi za ravan i čvrst trbuh

Smanjite unos šećera u organizam, ali ne mislimo samo na šećer, već i na namirnice bogate šećerom te alkohol. Odaberite hranu koja je siromašna šećerom poput  zelenog povrća, ribe, orašastih plodova, mahunarki i žitarica.

Čaša vina dnevno, hrana bogata selenom, narančasto voće, dobre masne kiseline i mnogo vode učinit će čuda za predio oko trbuha, bokova i stražnjice



Tako ćete osigurati dovoljno energije za vježbanje i stabilizirati šećer u krvi. Ako uz takav režim prehrane popijete dvije litre vode, očistit ćete organizam i osjećati se mnogo bolje

Kontrolirajte stres
Zbog ženskog hormona estrogena, masnoće se pohranjuju oko zdjelice, pa stražnjica i bokovi postaju širi. Stres ne možemo izbjeći, ali ga možemo kontrolirati. Pokušajte se smiriti što je više moguće. Odvojite vrijeme za sebe, opustite se barem pola sata dnevno uz primjerice čaj od matičnjaka.

Nezamjenjivi peeling
Peeling je čudotvoran kada smo umorni, a želimo izgledati svježe. Odaberite grubu rukavicu za tuširanje i dobro istrljajte cijelo tijelo. Osim što ćete peelingom odstraniti mrtve stanice s kože, poboljšat ćete cirkulaciju i pomoći tijelu da se riješi toksina.

Narančasto voće, selen…
Jedna danska studija pokazala je kako narančasto voće, osim što je bogato vitaminima, obiluje i ugljikohidratima što znači da ćete i dugotrajnije biti siti.

Voće te boje ima visok udio antioksidansa poput vitamina C i beta-karotena, pa si priuštite sokove od breskve, marelice, mrkve. Jedite mnogo ananasa, uživajte u salatama od rajčice i pijte mnogo vode.
Malo je namirnica koje sadrže selen, no može se pronaći u žitaricama, peradi, crvenom mesu. Dokazano je kako osobe koje imaju nisku razinu selena u svom organizmu imaju veći opseg struka. Jedite raznovrsno i lagano.

Čaša vina dnevno...
Alkohol je doista kaloričan, no to se ne odnosi na čašu vina dnevno. Kao i u svemu, u alkoholu doista treba biti umjeren, Čaša vina dnevno dokazano štiti žene od nakupljanja masnoće, a kada govorimo o jednoj čaši, mislimo na maksimalno 1.5 dcl vina.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju