Na sitno ili krupnije, napravite kako vam više odgovara, nasjeckajte rajčicu, a sirovu tikvicu narežite na tanke ploške.
Sve posolite i malo pošećerite (uvijek kad je paradajz u pitanju jer šećer izvlači njegovu prirodnu kiselinu, a okus je uistinu bolji).
Ukoliko na balkonu ili prozoru uzgajate začine upotrijebite domaće, a ako ste pak ljeto proveli na moru potražite ih na tržnici ili u trgovini, vaš će tanjur jednako dobro mirišati.
Bosiljak rastrgajte na manje komadiće i bacite na tjesteninu. Po izboru možete dodati i par listića mente ili nasjeckani vlasac, te ako ih volite, kapare i narezane masline.
Na pripremljeno povrće bacite vruću tjesteninu i sve zajedno promiješajte. Vruća tjestenina 'pofurit' će povrće i upiti okus začina.
Sve skupa zalijte finim, maslinovim uljem i još jednom dobro izmiješajte.
A kako uzgajati fini začine, cvijeće na balkonu i osvježiti životni prostor zelenilom možete pročitati na blogu Moj balkon.