Još od najstarijih vremena, ljudi su znali da more pozitivno utječe na zdravlje. Grčki znanstvenik Hipokrat, čiju zakletvu liječnici još i danas daju pri prihvaćanju svojeg zvanja, mnoge je svoje pacijente liječio kupkom u vodi bogatoj mineralima. Moderna znanost potvrdila je njegova saznanja, a mi donosimo četiri zdravstvena razloga zašto biste odmah morali poći na plažu i baciti se u more.

 

1. Osnažuje imunološki sustav

Morska voda prepuna je vitamina, soli, aminokiselina te mikroorganizama koji djeluju poput prirodnog antibiotika, te pomažu vašem tijelu u borbi protiv štetnih bakterija. Udisanjem morskog zraka u vaše ćete tijelo unijeti negativno nabijene ione, koji su isto važni za obranu organizma. Isto tako, plivanjem ćete raširiti pore na koži, što će ubrzati izbacivanje toksina.

Tijekom plivanja u moru, vaš organizam pokreće sustav samoiscjeljivanja, smanjujući simptome bolesti poput astme, artitisa, bronhitisa i upala

2. Pojačava cirkulaciju

Plivanje uvelike doprinosi kvaliteti rada krvožilnog sustava, a toplija morska voda može kvalitetno nadomjestiti minerale izgubljene stresom, lošom prehranom i vanjskim zagađenjem.

Plivanje Deset razloga zbog kojih je plivanje najbolji izbor baš za svakoga

Vježbanje u vodi Tri lagane vježbe u vodi za vitak struk i čvrstu stražnjicu, i pet minuta je dovoljno

3. Uravnotežuje organizam

Tijekom plivanja u moru, vaš organizam pokreće sustav samoiscjeljivanja, smanjujući simptome bolesti poput astme, artitisa, bronhitisa i upala. Voda bogata magnezijem opušta mišiće i djeluje pozitivno na kvalitetu sna, što doprinosi mentalnoj stabilnosti i dobrom raspoloženju.

4. Liječi kožu

Već spomenuti magnezij u morskoj vodi pomaže hidrataciji i vanjskom izgledu vaše kože. Isto tako je učinkovit u smanjivanju crvenila i hrapavih dijelova kože, pa je ljudima koji pate od dermatoloških problema savjetodavno da što duže vrijeme provedu u moru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju