Ljetna obuća čija vladavina samo što nije započela za zadatak ima istaknuti lijepa i njegovana stopala koja postaju centar pažnje na našem tijelu. No nakon zimskog perioda njihov izlet u otvorenu obuću brojnima zadaje muke zbog ispucale i tvrde kože na petama koja je često posljedica teške zimske obuće, nedostatka zraka ali i bakterijskih infekcija. Kako bi se riješili tvrdokornih naslaga donosimo vam 3 brza pripravka iz kućne radinosti koji će vašim stopalima podariti novi sjaj

1. KUPKA S JABUČNIM OCTOM
Za zdravu kožu na petama redovita higijena je neophodna, njegu stopala važno je stoga započeti kupkom u koju ste dodali jabučni ocat koji je najbolji pomagač u korijenitom uklanjanju gljivica i nečistoća.

Za uklanjanje tvrde kože na petama idelani su domaći pripravci s jabučnim octom, medom i uljem čajevca

>>3 najnezdravija modela cipela koje uporno nosimo

Priprema:
U 2 litre tople vode dodajte šalicu jabučnog octa, stopala držite u kupki najmanje 30 minuta i ovaj postupak napravite barem dva puta tjedno.

Ukoliko je u pitanju bakterijska infekcija zbog koje vam je koža u lošem stanju dva puta tjedno napravite kupku s toplom vodom u koju ste dodali par kapi ulja čajevca. Ovo ulje poznato je po svojim antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima.

>>Jesu li vaša stopala spremna za pokazivanje?

2. PILING OD MEDA I RIŽE
Odumrle stanice kože potrebno je odstraniti jer ispod njih se krije zdrava nova koža, a u ovom slučaju najbolje će vam pomoći dobar peeling.

Priprema:
Pola šalice riže usitnite u multipraktiku i dodajte u smjesu od 2 dcl jabučnog octa i 2 jušne žlice meda. Dobro izmiješajte i smjesu utrljajte u tvrdu površinu kože na petama. Med i ocat omekšat će kožu dok će riža pomoći u uklanjanju mrtvih stanica.

3. KREMA OD BEDEMOVOG ULJA
Nakon pilinga stopala je potrebno isprati i dobro posušiti te kožu nahraniti. Za opskrbu kože poterbnom vlagom i adekvatnim vitaminima maslinovo ulje je idealno zbog obilja vitamina E.

Priprema:
4 jušne žlice maslinovog ulja pomiješajte s pet kapi bademovog ulja, nanesite mješavinu na pete i kružnim pokretima po cijeloj površini umasirajte.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju