Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Zdrava navlakuša: Recept za drugačiji pomfrit

17-10-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Kraljica jeseni, mesnata bundeva, sveprisutna je u kuhinji gurmana bilo da se služi kao predjelo, glavno jelo, prilog ili desert. Jedno od njezinih definitivno najzanimljivijih lica kojemu neće moći odoljeti ni najmlađi je pomfrit s velikim predznakom zdravog

Iako je vladarica u brojnim kuhinjama mnogi bundevi na svom tanjuru ne žele dati šansu. Baš zbog toga idealna navlakuša koja će slomiti nepce tvrdoglavih je pomfit od bundeve.

U trendu Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

>>5 namirnica koje možete jesti u neograničenim količinama

Naravno s velikim predznakom zdravog kako se to od kraljice jeseni i očekuje, jer za razliku od krumpira bundeva sadrži manje ugljikohidrata i veliki postotak vode što je čini miljenicom dobre linije. Pomfrit od bundeve priprema se u pećnici na vrlo malo masnoće

Sastojci:
- 35 dag hokaido bundeve
- sol, papar
- malo čili papričice
- maslinovo ulje

Priprema:

Bundevi ogulite koru, očistite je od sjemenki i mesnati dio narežite na trakice debljine oko 1 cm. Stavite narezanu bundevu u veliku posudu zalijte je maslinovim uljem te dodajte začine i sve dobro izmiješajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, u međuvremenu na tepsiju koju ste prethodno obložili masnim papirom posložite narezanu bundevu i pecite oko 20 minuta.

Savjet: Bundeva je slatkastog okusa koji trpi razne vrste začina, pa stoga slobodno dodajte prije pečenja svoje omiljene favorite svježih ili suhih listića. Naš savjet su majčina dušica, peršin i ružmarin.Pomfrit možete poslužiti uz vrhnje, svježi mladi sir ili umak od rajčice.