Tko kaže da su žene loši vozači? Žene iz ove priče ne samo da voze, nego voze i traktore. Na natjecanju u oranju na kojem je jedna od kategorija i vožnja traktora sudjelovale su i žene

'Mi se savršeno snalazimo u vožnji traktora, mislim da smo izvrsne i da ćemo pokazati da smo jako, jako dobre u tome', kaže Draženka Grah, natjecateljica u vožnji traktora, u prilogu InMagazina.

Natjecateljica Katarina Pokrivač traktor je počela voziti jer se njena obitelj bavi poljoprivredom i odmalena joj je, kaže, traktor u ruci. Barbara traktor vozi od svoje devete godine

Draženka, Katarina i Barbara obožavaju voziti traktor i sudjeluju na natjecanjima u oranju

'To nam je svakodnevica, ujutro se budimo, pijemo kavu, odlazimo na polje, naravno, traktorom, čime drugim', kaže Barbara. I dok je Barbara inače profesionalna vozačica kamiona, Draženka je, pak, jedina zagorska oračica.

'Prije šest godina počela sam se natjecati u oranju, a svake godine ide je sve bolje i bolje. Inače nema zainteresiranih žena koje bi se bavile natjecanjem u oranju', kaže Draženka Grah te otkriva kakve su reakcije muškaraca:

'Sad su se već naviknuli na mene i mislim da sad više ne mogu bez mene. U početku je bilo 'što će ona raditi s nama?', 'znaš li ti uopće voziti traktor?' Evo vidite da znam.'

A znanje su djevojke pokazale na natjecanju na kojem je bilo potrebno u što kraćem roku odvoziti slalom među balama sijena i parkirati prikolicu unatrag. Mišljenja oko toga tko se bolje snalazi za upravljačem bila su podijeljena, čak i među pripadnicama nježnijeg spola.


'Naravno da suprug bolje vozi traktor'
, priznaje Barbara, a na pitanje jesu li muškarci ipak bolji vozači smijući se odgovara:

'Kako kada, ali uglavnom da.'

Katarina pak ima drugačije mišljenje.

'Mislim da žene bolje voze jer više paze', smatra Katarina. A da se, dok vozi traktor, žena ne mora odreći ženstvenosti dokazuje Draženka koja, unatoč silnom motanju volana, uspijeva njegovati duge nokte.

'Volim duge nokte, volim poljoprivredu, volim ovu brzu vožnju, pa ako mi nokat i pukne ili se oštati lako si ga sama popravim', kaže Draženka.

Kako se ove dame snalaze za volanom traktora pogledajte u prilogu InMagazina.



IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju