Ususret 74. dodjeli Zlatnih globusa odlučili smo se prisjetiti dosadašnjih haljina koje su prošetale ovim prestižnim crvenim tepihom. O kojim se to glamuroznim izdanjima još uvijek priča, pozitivno i negativno, saznajte u članku

1. Angelina Jolie
Lijepa glumica poznata je po svojim pomno odabranim kombinacijama. Tako se 2009. godine odlučila za haljinu boje bjelokosti modne kuće Versace. Obožavamo vidjeti Angelinu u ovakvom casual chic izdanju.

2. Amy Adams
Prije četiri godine glumica Amy Adams obukla je prekrasnu haljinu sirena kroja s potpisom kuće Marchesa. Blijedo ružičasta boja stopila se s njezinim tonom kože, te je romantična haljina bez naramenica s čipkastim detaljima bila pun pogodak.

3. Olivia Wilde
Trudna Olivia Wilde svojom pojavom je 2014. godine zabljesnula na crvenom tepihu. Smaragdno zelena Gucci haljina ravnog i uskog kroja i dalje je jedan od favorita modnih kritičara.

4. Charlize Theron
San svakog dizajnera je obući prekrasnu Charlize, a ta čast je 2012. godine pripala slavnoj francuskoj modnoj kući Christian Dior. Suradnja je bila i više nego uspješna jer je Charlize u ovoj haljini izgledala kao prava moderna princeza.

5. Helena Bonham Carter
Britanska glumica poznata je po svom ekscentričnom i originalnom stilu, tako da ovakav izbor ne čudi. Ona je 2011. nosila haljinu slavne Vivienne Westwood, no ono čime je privukla najviše pažnje su bile njezine cipele - jedna u zelenoj, a druga u crvenoj boji.

6. Lara Flynn Boyle
Nažalost ovaj modni rizik nije se isplatio za Laru Flynn Boyle. Otkako je 2003. godine odjenula baletnu haljinu dizajnera Davida Cordone, glumičino ime se redovito nalazi pri vrhu popisa najgore odjevenih svih vremena.

Charlize Theron je 2012. godine na dodjeli Zlatnih globusa izgledala kao prava moderna princeza

7. Lady Gaga
Prošla dodjela Zlatnih globusa nije mogla bolje proći za Lady Gagu. Osim što je osvojila svoj prvi Zlatni globus, dobila je same pohvale na račun modnog izbora. Odabirom crne Versace haljine dala je crvenom tepihu dašak starog holivudskog glamura.

8. Jennifer Lawrence
Prije četiri godine mlada glumica je bila oličenje dame u crvenom. Odabir dizajnera nije čudio, jer Jennifer ima ekskluzivan ugovor s modnom kućom Dior. Bajkoviti kroj s naglašenim strukom je bio nepogrješiv izbor.

9. Lupita Nyong'o
Hrabri potez Lupite Nyong'o 2012. godine donio joj je titulu jedne od najbolje odjevenih glumica. Crvena plašt haljina s potpisom Ralph Laurena bila je glavna tema večeri.

10. Beyonce
Prošlo je 10 godina otkako je Beyonce prošetala crvenim tepihom u zlatnoj Elie Saab haljini. Haljina s dubokim dekolteom koja je obgrlila poznate obline pjevačice još uvijek je jedan od najvećih favorita modnih kritičara i javnosti.

11. Emma Watson
Prošlo je tri godine otkako je britanska glumica iznenadila modni svijet sa svojom suradnjom s kućom Dior. Ona se odlučila za kombinaciju koju stvarno nitko nije očekivao – haljinu i hlače.

12. Cate Blanchett
Modni izbori Cate Blanchett s nestrpljenjem se iščekuju. Svojim posebnim stilom i ljubavlju prema strukturiranim haljinama koje često izgledaju više kao umjetničke, a ne modne kreacije oduševljava godinama. Tako je 2005. godine odjenula prekrasnu kreaciju Jean Paul Gaultiera.

13. Helen Mirren
Obožavana britanska glumica često voli pokazati kako su godine samo broj. Odabirom zelene haljine s potpisom Jenny Packham 2014. godine zasjenila je i dvostruko mlađe kolegice.

Cate Blanchett obožava strukturirane haljine koje su spoj umjetnosti i mode

14. Sienna Miller
Miljenica modnih kritičara prije 10 godina u haljini modne kuće Marchesa izgledala je kao grčka boginja. S obzirom da je upravo to Sienna i htjela postići, ova bijela haljina sa zlatnim detaljima je definitivno bila najbolji izbor.

15. Julianne Moore
Poznata glumica svake godine oduševljava svojim modnim odabirom. Tako se prije dvije godine odlučila na Givenchy haljinu. Zbilja posebna metalik haljina s perjem pravi je dokaz koliko Julianne uživa u modi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju