Zlato se možda smatra luksuzom koji si ne može svatko priuštiti, ali prirodna kozmetika s kvalitetnim i zlatnim sastojcima, bazirana na zlatnom cvijetu smilja je nešto što svatko može imati.

Galerija Immortella Immortella Immortella +3 Immortella

Immortella proizvode inspirirane cvijetom smilja moći ćete isprobati na prvom Zadovoljna.hr Beautyfest eventu koji će se održati 19. listopada u Esplanade Zagreb hotelu.

Pod žarkim mediteranskim suncem i na pustom kamenjaru raste biljka koja dostojno može zamijeniti popularnu kamilicu. Ime mu je smilje, biljka nevjerojatne snage i izdržljivosti.

Smilje, imortela ili latinski Helichrysum - što znači bezvremen ili vječan -  je biljka iz porodice suncokreta koja raste u divljini duž mediteranske regije južne Europe. Poznata je po svojem pomalo egzotičnom, začinskom mirisu, pa je nerijetko i sastojak u proizvodima za njegu. Možda vam je ova biljka poznata kao ''vječni'' cvijet - jer zadržava svoju živopisnu žutu boju čak i nakon što se osuši.

Iako postoji preko 600 vrsti smilja, jednako vole toplinu sunca, rastu tijekom proljeća i/ili jeseni, a žene s područja Mediterana znaju i njegovu posebnost - omiljeni je sastojak u rutini njege kože. A uz ime kao što je smilje, teško je povjerovati da ova biljka ima išta osim čarobnih svojstava.

Immortella Immortella Foto: PR

Hidratacija kože

Konvencionalni proizvodi za njegu kože koriste nekoliko različitih sintetičkih sastojaka za postizanje prednosti protiv starenja koje se sve nalaze u ovoj jednoj biljci. Smilje je pravo zlato u rutini njege kože jer djeluje anti-age, što znači da s lica skida godine i usporava starenje kože.

Immortella je domaći brend prirodne kozmetike, a simbol brenda je smilje koje nam neprestano ukazuje na svoju snagu i kakvoću. Immortella-Mediterranean beauty inspirirana je prirodom i ljepotom Mediterana, u ponudi imaju proizvode za njegu lica, proizvode za njegu tijela, liniju prirodnih dezodoransa te eterična ulja.

Immortella serum za lice namijenjen je suhoj i dehidriranoj koži, dok je krema za lice više namijenjena normalnoj ili mješovitoj koži (iako to nije pravilo). Osim toga, ne zaboravite se hidrirati iznutra, stoga pijte dovoljno vode svaki dan. Neprocjenjivi savjeti za sprječavanje isušivanja kože uključuju sljedeće: izbjegavajte veće izlaganje prevrućoj vodi, jakim iritansima ili štetnim UV zrakama i svakako uključite puno antioksidansa u prehranu.

Prirodna kozmetika Immortella u svom asortimanu proizvoda za lice uključuje i proizvode za njegu tijela: Immortella losion za tijelo, zlatno suho ulje za tijelo i kremu za ruke koja kožu čini baršunasto mekom i svilenkastom teksturom.

Sva Immortella kozmetika je ručno rađena prirodna kozmetika obogaćena notama Mediterana. Immortelline formulacije temelje se na hladno prešanim biljnim uljima te čistim eteričnim uljima, a proizvodi ne sadrže silikone, parabene, umjetne boje i mirise, te su sigurni za trudnice i dojilje. Proizvodnja je ručna i u malim šaržama, a svaki proizvod proizvode sami od početka do kraja. U Immortelli konstantno rade na održivosti, koriste reciklabilnu ambalažu i sirovine koje su sigurne za okoliš.

Immortella Immortella Foto: PR

Smilje za mladenačku kožu

Prije nekoliko mjeseci Immortella je na tržište izbacila Pro balance liniju – probiotičku liniju za intenzivnu hidratatciju i jačanje kožne barijere. Formulirana s patentiranim kompleksom prebiotika, probiotika i postbiotika te ceramidima i niacinamidom za jačanje i obnovu kožne barijere, biljnim ekstraktima za umirenje i zaštitu te visokoj koncentraciji hijaluronske kiseline za intenzivnu hidrataciju.

Pro balance linija je namijenjena svim tipovima kože s naglaskom na osjetljivu kožu. Set se sastoji od Pro balance mista, Pro balance radiance seruma, Pro balance repair kreme i Pink Oat maske. Na ovoj liniji proizvoda u Imortelli dugo su radili, a nova Pro balance linija biti će predstavljena na Zadovoljna.hr Beautyfestu kojem se možete pridružiti 19. listopada u Esplanade Zagreb hotelu.

S početkom u 18 sati u dvorani Istanbul room očekuju vas paneli na kojima će stručnjaci iz svijeta kozmetike predstaviti najnovije trendove u tretmanima ljepote, a u Smaragdnoj dvorani uz Immortellu očekuju vas i brojni drugi izlagači.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju