Zahvaljujući kulturnom festivalu 'Čarolija Izraela, ljeto u Istri' Pula je ovih dana u znaku mnogobrojnih glazbenih i plesnih događanja, ali i posebno interesantnog gastronomskog ugođaja koji je oduševio nepca brojnih posjetitelja. Čari Izraelske kuhinje predstavio je chef Shaul Ben Aderet i 'odao' nekoliko zanimljivih recepata od kojih je najpopularniji falafel

Nakon nastupa vokalnog kvinteta Carmel a Cappella na otvorenju festivala, zatim nevjerojatnog mentalista Liora Sucharda koji je pogađao prve ljubavi i brojeve tekućih računa Puljana i njihovih gostiju, jazz koncerta Amira Gwirtzmana Pulom su zavladali mirisi izraelske kuhinje, te odlične izraelske gastronomije.

Chef Shaul Ben Aderet zadnji puta u sklopu festivala pripremio je izraelske specijalitete i oduševio brojne posjetitelje

>>Oprez! Najpoznatiji svjetski mentalist pročitat će vas kao otvorenu knjigu

ISTROM ZAVLADALI GASTRONOMSKI UŽICI IZRAELA

Chef Shaul Ben Aderet
zadnji puta u sklopu festivala pripremio je izraelske specijalitete, točnije jelo koje se zove shawarma, a riječ je o purećem kebabu s povrćem u lepinji. Nepce brojnih gostiju posebno je oduševilo izaelsko tradicionalno jelo, falfel usputni obrok koji se servira uz lepinju osvježen tahini umakom i za koji nam je popularni kuhar otkrio recept.



Nakon gastronomskih užitaka posjetitelji su uživali u energičnom plesu skupine Sheketak sa svojom najpoznatijom predstavom 'Ritam u pokret'. Sheketaku je ovo već treći nastup u Hrvatskoj te su članovi plesne skupine oduševljeni gostoprimstvom, ljubaznošću te pozitivnom energijom hrvatske publike.

Sheketak je zajednički projekt vrsnih plesača i poznavaoca ritma koji modernim i inovativnim koreografijama objedinjuju glazbu, ritam koji sami proizvode te plesne sekvence u različitim stilovima poput brakedancea, stepa, hip hopa i mnogih drugih.

Danas plesna skupina Sheketak broji dvadeset plesača i nastupa s bogatim repertoarom predstava u preko dvadeset i pet zemalja.

ZAVRŠNA VEČER U ZNAKU OPERETE I INDE ROCK GRUPE

Današnja završna večer kulturne manifestacije u Puli bit će u znaku večeri Opere i operete, te koncerta inde rock grupe Acollective  također na Kaštelu, završit će festival u Puli, a cijela turneja završava 9. kolovoza u Poreču kada će u 22.00 sata na Trgu Slobode nastupiti izraelski bend Acollective.

Završna večer kulturne manifestacije u Puli bit će u znaku večeri Opere i operete, te koncerta inde rock grupe Acollective



Posebna poslastica za mlađu publiku i ljubitelje alternativne scene koncert je indie rock sastava koji se upravo nedavno vratio s nastupa na popularnom britanskom festivalu Y Not Festival, ujedno i festivala proglašenog u prošloj godini od strane UK Festival Awardsa najboljim takve vrste.

Sedam osebujnih članova Acollectiva - Idan Rabinovici, Roy Rieck, Daniel Shoham, Joseph E-Shine, Roy Rabinovici, Emanuel Slonim i Nadav Luzia zatvoriti će ovogodišnji festival 'Čarolija Izraela, ljeto u Istri'.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju