Predrasude o neatraktivnim Ircima pivskih trbuha i narančaste kose sve više razbija rastući broj slavnih frajera koji se pojavljuju na filmskim platnima, koncertnim pozornicama i modnim editorijalima najizbirljivijih svjetskih časopisa. Tko su Irci koje volimo i zašto navedene predrasude ostaju tek u pivskoj izmaglici, provjerite u nastavku.

Galerija Colin Farrell Jonathan Rhys Meyers Liam Neeson +8 Aidan Turner

1. Cillian Murphy

Novopečeni oskarovac sve je oborio s nogu ulogom fizičara Roberta Oppenheimera, oca atomske bombe. Međutim, srca obožavatelja diljem svijeta osvojio je kao Tommy Shelby u kultnoj seriji "Peaky Blinders".

Cillian Murphy Cillian Murphy (Foto: Afp)

2. Jamie Dornan

Jamie Dornan dbio je uspješan maneken na početku karijere, a kartu za ulazak u Hollywood osvojio je ulogom Christiana Greya u filmskoj franšizi "Pedeset nijansi sive". Kritičare je ipak više oduševio fantastičnom ulogom serijskog ubojice u hvaljenoj seriji "Pad".

Jamie Dornan Jamie Dornan (Foto: Afp)

3. Michael Fassbender

Michaele, iskreno, možeš igrati golf s rukama iza leđa, našalio se George Clooney prilikom preuzimanja nagrade za najbolju glavnu mušku ulogu na ceremoniji Zlatnih globusa prije više od deset godina. U istoj kategoriji bio je nominiran i danas 46-godišnji Michael Fassbender za ulogu u filmu Shame, u kojem glumi ovisnika o seksu. Nagrada mu je izmakla, ali ulazak u holivudsku elitu nije.

Michael Fassbender Michael Fassbender (Foto: Profimedia)

4. Andrew Scott

Nakon uloge zloglasnog Moriartyja, Andrew Scott dobio je vjernu bazu obožavatelja koja je preko noći narasla zahvaljujući ulozi svećenika u kultnoj seriji "Fleabag". Danas ga možemo vidjeti u hvaljenoj drami "All Of Us Strangers" u kojem glumi s kolegom Ircem Paulom Mescalom. 

5. Daniel Day-Lewis

Trostruki oskarovac Daniel Day Lewis osim svojim sjajnim glumačkim talentom i prodornim pogledom privlači i životom daleko od Hollywooda, u irskom seocetu okruženom potpunom idilom.

Daniel Day-Lewis Daniel Day-Lewis (Foto: Profimedia)

6. Colin Farrell

Dok je nekad bio poznat po neprestanom pijančevanju i korištenju najraznovrsnijih opijata, danas se u medijima pojavljuje isključivo u svrhu promoviranja najnovijih filmova. Za vrijeme višemjesečnog snimanja u Belgiji nekada poznati pivopija nije kušao niti jednu od ponuđenih 380 vrsta piva, a u jednom trenutku navodno se i okanio žena kako bi se u potpunosti posvetio glumi i svojim sinovima.

Colin Farrell Colin Farrell (Foto: Profimedia)

7. Paul Mescal

Serija "Normalni ljudi" katapultirala ga je među najtraženije glumce mlade generacije, ali i srca obožavateljica diljem svijeta. Talent je potvrdio ulogom u filmu "Aftersun" koja mu je priskrbila nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca.

Paul Mescal Paul Mescal (Foto: Afp)

8. Jonathan Rhys Meyers

Osim fotogeničnog lica, Jonathan je u filmovima poput "Baš kao Beckham", "Završni udarac" te u seriji "Tudori" pokazao i sjajan glumački talent. Vrlo često i njegov prgavi karakter dođe do izražaja, što irskom šarmeru daje posebnu privlačnost.

Jonathan Rhys Meyers Jonathan Rhys Meyers (Foto: Profimedia)

9. Liam Neeson

Prije negoli je postao jedan od najpoznatijih irskih glumaca u povijesti, Neeson je radio u tvornici piva i bavio se boksom. Glumačko umijeće potvrđuju filmovi kao što su "Ratovi zvijezda", "Schindlerova lista", "Zapravo ljubav", "96 sati" i ostali.

Liam Neeson Liam Neeson (Foto: Profimedia)

9. Pierce Brosnan

Iako više nije neustrašivi ljubitelj martinija, i dalje je sinonim za seksi agenta u smokingu. I nakon navršenih sedamdeset godina, Brosnan izgleda fantastično. 

Pierce Brosnan Pierce Brosnan (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju