Stanovnici Škotske danas izlaze na birališta i glasaju za ili protiv otcijepljenja od Velike Britanije, no mi se u ovom tekstu nećemo baviti politikom već petoricom najseksi slavnih Škota na koje je njihova domovina itekako ponosna

Šarmer bez premca, 84-godišnji oskarovac Sean Connery, namjerno je izostavljen s liste najseksi Škota jer smatramo da je najslavniji agent James Bond institucija za sebe i da je upravo on otvorio vrata Hollywooda svojim sunarodnjacima. A Conneryjeve stope slijede:



1. Gerard Butler
Markantnog junaka filmova '300', 'RocknRolla' i 'P. S. Volim te' magazin Empire proglasio je desetom najseksi zvijezdom u povijesti filma. Ovaj nepopravljivi 44-godišnji zavodnik žene diljem svijeta baca u trans svojim plavim očima, muževnošću i visinom od 1,88 metara po čemu je tipičan predstavnik svog horoskopskog znaka – magičnog Škorpiona.

Imidž zločestog dečka Gerard Butler zacementirao je kada je javno govorio o borbi s alkoholizmom i liječenju od ovisnosti. Prije nego je s 25 godina postao glumac pjevao je u škotskom rock bendu 'Speed' i studirao pravo. Posljednja u nizu poznatih dama koje je ljubio je 18 godina mlađa rumunjska glumica i model Madalina Diana Ghenea.

Sean Connery je kao najslavniji agent James Bond institucija za sebe, a svojim uspjehom te karizmom otvorio je vrata Hollywooda svojim sunarodnjacima

2. Ewan McGregor
Glumca dječačkog lica i snažnog pritajenog seksepila najbolje pamtimo iz hitova 'Trainspotting' i 'Ratovi zvijezda'. Na početku glumačke karijere 43-godišnji Ewan McGregor živio je u Londonu, a danas stanuje u Los Angelesu sa suprugom Francuskinjom, producenticom Eve Mavrakis i s njihove četiri kćerke koje imaju iz 19 godina dugog braka.

>> 10 Iraca s kojima bismo voljeli tražiti djetelinu s četiri lista

Dvije kćeri, 18-godišnja Clara Mathilde i 12-godišnja Esther Rose, njihova su biološka djeca, a 13-godišnju Jamyan i trogodišnju Anouk su posvojili. Ewanu je privatnost svetinja i cijeli život štiti kćeri od paparazza. Ljubav prema svojim curama ovaj nježni frajer iskazao je i tetovažom imena supruge i kćeri na desnoj ruci. Predani je humanitarac UNICEF-a, a upravo je na jednom humanitarnom putovanju u Mongoliju upoznao djevojčicu Jamyan koju je kasnije posvojio.

3. James McAvoy
Ovog 35-godišnjeg škotskog ljepotana znamo iz filmova 'Posljednji škotski kralj', 'Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar', filmskog serijala 'X-Men' i kontroverzne serije 'Besramnici'. Američki časopis 'People' proglasio ga je jednim od najseksi živućih muškaraca, no jedna davna želja Jamesa McAvoya mogla je žene diljem svijeta lišiti njegove privlačne, vragolaste pojave. Naime, kao dječak James je maštao o tome da će postati svećenik.

Osam godina u braku je s osam godina starijom glumicom Anne-Marie Duff koju je upoznao na snimanju 'Besramnika'. – Otkako sam oženio ženu svojih snova svijet je manje strašno mjesto. I počeo sam samog sebe više voljeti – romantično je komentirao ulazak u bračne vode. Par ima četverogodišnjeg sina Brendana.

Sviranje gajdi najradije bih vježbala s:

glasova:

4. Dougray Scott
Samozatajnog 48-godišnjeg škotskog glumca najbolje pamtimo kao šarmantnog dečka Susan Delfino (Terry Hatcher) iz treće sezone hit serije 'Kućanice' . Koliko je Dougray Scott dobar, ali i karizmatičan glumac govori činjenica da ga je Tom Cruise osobno izabrao da igra zločinca u filmu 'Nemoguća misija 2'.

>> 7 najljepših škotskih dvoraca

Zbog prilike da glumi s Cruiseom odbio je ulogu Wolverinea u popularnom filmskom serijalu 'X-Men nakon čega je otišla Hughu Jackmanu. Dvaput se ženio. Iz prvog braka sa Sarahom Trevis ima 16-godišnje blizance Eden i Gabriela. Od 2007. Scott je u braku s 42-godišnjom engleskom glumicom Claire Forlani koju znamo iz filma 'Upoznajte Joea Blacka'.

5. John Barrowman
Iako je mišićavi 47-godišnji glumac deklarirani homoseksualac, ženama diljem svijeta zbog toga nije ništa manje seksi. Svoju najzapaženiju ulogu odigrao je u znanstveno-fantastičnoj seriji 'Torchwood' gdje tumači glavnog junaka, kapetana Jacka Harknessa.

Po tom liku John i njegov suprug, britanski arhitekt Scott Gill nazvali su svog ljubimca, terijera Jacka Russella čije je ime kapetan Jack. Barrowman i Gill vjenčali su se lani nakon 20 godina veze, a privlačni Škot dan svog vjenčanja opisao je kao ostvarenje sna.



 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju