Uz ovih osam jednostavnih trikova, vaše odjevne kombinacije mogu poprimiti sasvim novu i luksuzniju dimenziju.

Bilo bi sjajno kada bi većina komada iz naše garderobe bila načinjena od visokokvalitetnih materijala poput svile i kašmira jer se ponekad čini kako i najobičnija odjevna kombinacija izgleda mnogo luksuznije uz dodatak neke od navedenih tkanina.

No zahvaljujući beskonačnim mogućnostima koje pruža igranje stilskim trikovima, nije potrebno posezati za skupocjenim komadima, već uz malo kreativnosti svoju garderobu možete osvježiti i podići na sasvim novu razinu, i to uz pomoć sljedećih 8 trikova.

1. Igra neutralnim bojama
Krem, bež i ostale nijanse iz spektra neutralnih boja sjajno pristaju uz većinu drugih boja, a ako se odlučite na kombinaciju više neutralnih nijansi, vaš outfit poprimit će luksuznu notu iako za njega niste izdvojili pretjeranu svotu novca.

2. Klasična košulja i sako
Dobar sako i obična bijela košulja svakoj kombinaciji mogu dati dozu otmjenosti, a uz njih ćete u bilo kojoj prigodi izgledati dotjerano i spremno za pojavljivanje na formalnijim okupljanjima.

Zahvaljujući beskonačnim mogućnostima koje pruža igranje stilskim trikovima, nije potrebno posezati za skupocjenim komadima

3. Uskladite boje
Poznato je modno pravilo o usklađivanju boje vaših torbe i cipela, ali ponekad se odvažite upariti i neke druge komade, poput veste i šešira s torbom koju nosite te tako dodatno naglasite svoju kombinaciju ključnim koloritom.

4. Monokromatske kombinacije
Odjenite se od glave do pete u bijelo-crnu ili bilo koju drugu monokromatsku kombinaciju te svoju pojavu bez pretjeranog truda obogatite dozom elegancije.

5. Igra proporcijama
Ponekad outfiti mogu izgledati dosadno i nemaštovito zbog svog klasičnog i već viđenog načina stiliziranja, no ako primjerice košulju opušteno izvadite iz hlača te preko nje prebacite glomazni kardigan, neočekivane linije i proporcije vašu kombinaciju mogu učiniti mnogo intrigantnijom i vizualno zanimljivijom.

6. Metalik detalji
Posegnite za komadima koji na sebi imaju srebrne ili zlatne detalje poput zanimljive dugmadi, patentnih zatvarača ili drugih detalja koji mogu skrenuti pozornost i zamijeniti ulogu nakita.

7. Održavajte sjaj kožnatih cipela
Ako pogled na vaše cipele ostavlja dojam kao da ne držite do njih, vrijeme je da to ispravite. Održavanje sjaja na cipelama, ali i njihova cjelokupnog stanja, ostavit će dojam da posjedujete oko za detalje koje misli na važnost i najmanje sitnice prilikom slaganja vaših odjevnih kombinacija.

8. Prebacite kaput preko ramena
Ležerna kombinacija poput obične majice kratkih rukava i traperica može dobiti luksuzniji štih ako ju odlučite zakružiti balonerom koji ćete, poput pravih svjetskih fashionistica, elegantno prebaciti preko ramena.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju