Plus size model Ashley Graham obično se nalazi na meti kritika zbog svojeg raskošnog tijela i jer propagira ljepotu žene bez obzira na konfekcijski broj. No sada su joj kritičari zamjerili sasvim suprotnu stvar


Kada se žena bavi javnim poslom, a posebno kada je manekenka, njezino je tijelo uvijek u centru pozornosti. Bit će kritizirana jer izgleda predebelo, prestaro, a u slučaju Ashley Graham i zato što je premršava.

Ova se ljepotica proslavila svojim oblinama koje su joj donijele titulu prvog plus size modela na naslovnici časopisa ‘Sports Illustrated’, ali i jedne od prvih XXL dama koje su nosile reviju na njujorškom Tjednu mode.

Upravo zato mnogi su ostali iznenađeni kada je Ashley objavila na svojem Instagram profilu vlastitu fotografiju u bijelom topu i suknji, preko koje je odjenula crnu kožnatu jaknu. Uz fografiju je dopisala ‘Magija glamurozne ekipe.

Iako je fotografija u nekoliko dana dobila više od 105.000 lajkova, mnogi su komentatori ostali zatečeni nešto užom figure Ashley Graham.

Zašto si se počela mijenjati’’ zapitala je jedna komentatorica. ‘Mislili smo da se osjećaš dobro u svojoj koži, i da voliš to što si plus size,’ zavapila je druga osoba, dok je jedan anonimni komentator istaknuo: ‘Glumiš debelu osobu…a to nisi, prestani lagati.’

Plus size manekenka već je navikla na kritike, pa je i ovoga puta istaknula da ljudi dolaze na njene profile na društvenim mrežama jer ju žele poniziti zbog izgleda.

Kritiziraju me zato što sam prevelika, premala, jer nisam dovoljno dobra za njihove standarde ljepote, no na kraju dana, ja sam sama sebi dovoljna,' rekla je Ashley Graham te dodala: ‘Kutevi kod poziranja nekoga će učiniti većim ili manjim, ja samo znam kako se okrenuti.’

Plus size manekenka na društvenim mrežama potiče druge žene da vole svoje tijelo bez obzira na konfekcijski broj. Svojim neretuširanim fotografijama, prizorima iz teretane ili plaže želi potaknuti druge da se oslobode od nametnutih stereotipa ljepote.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju