Francuska manekenka i glazbena producentica Caroline de Maigret u ovom trenutku jedna je od najvećih modnih ikona, čiji prepoznatljivi i naoko ležerni stil odijevanja obožavaju žene diljem svijeta.

Galerija Caroline De Maigret - 7 Caroline De Maigret - 8 Caroline De Maigret - 6 +7 Caroline de Maigret

Ljudi možda misle da u njemu nema promišljanja, ali u stvarnosti nama Parižankama trebaju godine da bismo dostigle taj stil. Odjeća nam je važna, ali nije sve u životu. Mislim da po našem stilu možete vidjeti das u nam bitne i druge stvari. Također, odustale smo od ideje savršenstva. Francuski je stil dostižan, očituje se u igri s onime što imaš, a ne trčanju za nečim drugim, kazala je de Maigret u jednom intervjuu.

U nastavku pročitajte modne savjete slavne Francuskinje.

1. U ormaru obvezno nađite mjesta za blejzere: Oni vam daju stav. Zafrknite rukave, dignite kragnu, stavite ruke u džepove. To su ti mali trikovi.

Caroline De Maigret - 7 Caroline de Maigret (Foto: Getty Images)

2. Nosite jedan statement komad po kombinaciji. Odaberite jedan jak komad i balansirajte s ga s drugim klasičnim komadima. I neka bude samo jedan jer ćete u suprotnom izgledati kao da ste se prerušili u nekoga, kaže francuska modna ikona.

3. Pokušajte ne nositi više od tri boje odjednom, savjetuje Caroline, koja preferira tamnije i zagasite nijanse.

4. Pronađite svoju uniformu, tj. odjevnu kombinaciju koja vam pristaje, u kojoj se najbolje osjećate i kojoj ćete se stalno vraćati: Nikad nemojte biti snob kad je riječ o nošenju iste odjeće iznova zato što je ona dio vas.

Sviđa li vam se stil Caroline De Maigret?

glasova:


5. Ne plašite se seksepila: Mi Parižanke pokazujemo ga kosom i šminkom. Ne odijevamo se seksi i ne otkrivamo dekolte, nešto je drugo u igri. Ja se osjećam seksi kada nosim puno maskare. Smeđa tijekom dana zato što je nježnija i crna za večer. To je vrlo francuski.

Caroline De Maigret - 5 Caroline de Maigret (Foto: Getty Images)

6. Ne zamarajte se trendovima: Uđem u trgovinu kada u izlogu ugledam nešto uzbudljivo. Nije me briga za trendove i ne volim kupovinu.

7. Oblači se kao da ideš upoznati muškarca svojih snova. Upravo ovu rečenicu Caroline navodi kao najbolji modni savjet koji je ikada dobila. Također tvrdi kako je laž da se žene uređuju za sebe: Oblačiš se za osobu koju želiš zavesti. Što si suptilnija, to si i seksipilnija. Imam jednostavan Balenciagin pulover od kašmira u sivoj boji koji mi često sklizne s ramena. Moj ga partner onda vrati na mjesto. On misli da je ukrao taj trenutak u kojem se moje rame ‘slučajno’ otkrije, ali nije. Kupila sam taj pulover samo zbog toga.

Caroline De Maigret - 1 Caroline de Maigret (Foto: Getty Images)

8. Manje je više. I ona se drži ove stilske mantre prema kojoj bismo trebali biti oprezni kod stiliziranja svojih kombinacija. Bez obzira na to radi li se o odjeći, modnim dodacima, cipelama, make-upu ili frizuri, za Caroline je manje uvijek više.

9. Zavolite crnu boju: Crna je boja udobna i višenamjenska. Konture čini oštrijima i kompenzira nedostatak stila.

10. Nosite malo nakita. Ne izbjegavajte ga, ali koristite ga umjereno. Sat, jednostavan lančić ili pak malo prstenja – neki od tih dodataka bit će sasvim dovoljni za podizanje kombinacije.

Caroline De Maigret - 2 Caroline de Maigret (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju