Mnoge svjetske filmske i televizijske zvijezde okupile su se na dodjeli nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti, ali pažnju im je otela Catherine Middleton

Galerija Catherine Middleton Catherine u zelenoj haljini Jenny Packham Catherine Middleton i princ William +1 Catherine Middleton i princ William Na dodjeli nagrada BAFTA sve su oči bile uperene u vojvotkinju od Cambridgea. Za to je bila zaslužna njezina haljina koju je napravila britanska dizajnerica Jenny Packham.

Gotovo sve sudionice dodjele odjenule su crne haljine u znak potpore pokretu Time's Up koji se bori protiv seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja žena te nejednakosti.

Baš kao i na dodjeli Zlatnih globusa, glumice, scenaristice, producentice, redateljice i žene iz ostalih grana zabavne industrije odabrale su toalete u crnoj boji, ali to nije napravila i Catherine Middleton.

Prema tradiciji, članovi britanske kraljevske obitelji dužni su izbjegavati sve situacije koje bi se mogle protumačiti kao iznošenje stava o određenoj temi koja izaziva kontroverze.
Catherine u zelenoj haljini Jenny Packham Catherine u zelenoj haljini Jenny Packham (Foto: AFP)
Upravo zato svjetska javnost odabir zelene haljine danas tumači kao vojvotkinjin pokušaj ostanka na neutralnom terenu i izbjegavanje zauzimanja stava o pokretu o kojem mjesecima bruji cijeli svijet.

Kensigtonska palača nije željela komentirati njezinu haljinu, a korisnici društvenih mreža uglavnom su izrazili razočaranje odlukom vojvotkinje. Trebala je ostati doma ako nije imala namjeru poduprijeti žene, napisala je jedna korisnica Twittera.

Catherine Middleton u drugi je plan bacila najveće filmske zvijezde poput Angeline Jolie, o čijoj predivnoj haljini modne kuće Ralph & Russo danas nitko ne priča upravo zbog vojvotkinjine haljine.

Mislite li da je Catherine trebala nositi crnu haljinu?

glasova:

Angelina Jolie na dodjeli nagrada BAFTA Angelina Jolie na dodjeli nagrada BAFTA (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju