Vrijeme u danu kada se najčešće prejedamo je kada dođemo kući s posla. Kako biste spriječili nekontrolirano konzumiranje hrane, nutricionistica Lyndi Cohen nudi lako izvedivo rješenje koje pomaže kod mršavljenja i kilograme drži pod kontrolom

Dijetetičarka i nutricionistica Lyndi Cohen iz Sydneyja jako dobro zna da za vitku i fit liniju nije važno samo zdravo se hraniti već i znati kada je najbolje jesti određenu vrstu hranu. Lyndi tako savjetuje da je oko podneva, odnosno za ručak najbolje jesti zdrave ugljikohidrate poput smeđe riže koja je bogata manganom, mineralom koji pomaže tijelu u proizvodnji energije.

Smeđa riža je ugljikohidrat koji sporo izgara te sadrži i proteine i vlakna koji će spriječiti pad energije i osjećaj letargije koji se obično događa oko 15 sati. Savršen popodnevni obrok bit će sushi od smeđe riže i zelene soje, kaže nutricionistica. Oko 16 sati je pak idealno vrijeme za zalogaj koji garantirano sprečava prejedanje – šnitu kruha ili tosta od cjelovitog zrnja s namazom od avokada. Saznajte i koje 3 namirnice nikada ne biste smjeli jesti (i piti) za ručak.

 

A post shared by LYNDI COHEN (@nude_nutritionist) on


Oko 16 sati je idealno vrijeme za zalogaj koji garantirano sprečava prejedanje te pomaže kod mršavljenja – šnitu kruha ili tosta od cjelovitog zrnja s namazom od avokada

Ljudi se najčešće prejedaju kada dođu doma s posla, a kruh od cjelovitog zrnja s namazom od avokada spriječit će da se to dogodi. Ovaj vrlo zdravi zalogaj zadovoljit će potrebu za ugljikohidratima, zasititi vas i smanjiti apetit. Kada dođete kući nećete imati potrebu za pretjeranim konzumiranjem hrane. Kruh od cjelovitog zrnja opskrbit će vas energijom za nekoliko sati te vlaknima, a zdrave masnoće iz avokada držat će vas sitima do večere, objašnjava Lyndi Cohen koji je velika zagovornica pravila da čovjek može jesti sve, ali umjereno. Provjerite i koje 3 namirnice morate jesti svaki dan ako želite smršavjeti.

Ipak, savjetuje da određene namirnice izbjegavamo u određeno doba dana.

Ukoliko vas muče žgaravica ili probavne smetnje, izbjegavajte za večeru konzumirati bilo što previše kiselo. To uključuje jela s rajčicom, alkohol, curry i druge jake začine te jela začinjena s puno octa, savjetuje Lyndi. Ukoliko konzumiramo takve namirnice i ubrzo nakon jela legnemo, hrana se može vratiti u jednjak što može izazvati osjećaj nelagode, a čak i povećati rizik od raka jednjaka.

Za večeru je pak dobro pojesti voćku.

Voće sadrži vlakna, antioksidante te tijelo opskrbljuje energijom koja sporije izgara zbog čega će se šećer u krvi ravnomjernije otpuštati kada krenete na počinak, kaže nutricionistica Lyndi Cohen. Pročitajte i 9 savjeta za mršavljenje najpametnije žene na svijetu, a isprobajte i SIRTFOOD dijetu za gubitak 3 kilograma u 7 dana.
 

 

A post shared by LYNDI COHEN (@nude_nutritionist) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju