Ljekarna je, osim našeg liječnika, najčešće mjesto gdje tražimo savjet i pripravke koji nam mogu pomoći kada imamo zdravstvene probleme, ali i kada želimo preventivno djelovati za naše zdravlje i zdravlje naših najdražih.

 U ljekarnu, na primjer, dolazimo ako imamo poteškoća s probavom, kada želimo preventivno djelovati na ponavljajuće probleme s mokraćnim mjehurom, kada tražimo kvalitetan dodatak prehrani za pomoć zdravlju srca, kad nas muče razine šećera, kolesterola ili željeza u krvi, ili se jednostavno prečesto razbolijevamo pa tražimo nešto za jačanje imuniteta. Neugodnosti s grlom ne treba niti spominjati jer su upravo jedan od češćih razloga za odlazak u ljekarnu.

Jeste li znali da za sve prethodno nabrojane zdravstvene probleme, kao i niz drugih, u ljekarnama možete pomoć potražiti u kvalitetnim pripravcima koji su razvijeni i proizvode se u Hrvatskoj? I što je još bolje, da sa samo dvije prikupljene i poslane kutije tih proizvoda možete osvojiti velikih 10.000 kn na potrošačkoj kartici kao i vrijedne poklon pakete?

Riječ je o Pharmoval dodacima prehrani i nagradnoj igri „Pharmoval vam poklanja 10.000 kn!“ koja je počela 1.9. i traje u četiri kola sve do 30.4.2019. godine. Detalje same nagradne igre pogledajte na službenim stranicama priređivača.

Najpoznatiji proizvodi u Pharmoval liniji su Imunosal dodaci prehrani za imunitet. Više o Imunosalu kao i ostalim Pharmoval proizvodima, kupovinom kojih možete sudjelovati u nagradnoj, možete saznati u nastavku teksta ili na stranicama www.pharmoval.hr.

PR PR

Imunitet je prva linija obrane našeg zdravlja

Ono što možete napraviti za vaš imunitete jest pomoći organizmu unosom važnih nutrijenata za koje je dokazano da doprinose jačanju našeg imuniteta, a čiji manjak i neravnoteža itekako utječe na imunitet, a time i na zdravlje. Na policama ljekarni možete pronaći poznatu Imunosal® liniju proizvoda za imunitet. Sastojci koje Imunosal proizvodi sadrže su kombinacija određenih vitamina, minerala i beta-glukana izoliranog iz stanica kvasca, u količinama prilagođenim različitim uzrastima. Više o Imunosal proizvodima pogledajte na službenim stranicama www.imunosal.hr.

Za imunitet, ali i za obranu organizma od vanjskih faktora, u ljekarnama možete pronaći i visokokvalitetne Avital® kapsule koje se ističu svojim bogatim nutritivnim sastavom u samo jednoj kapsuli dnevno. Zbog toga se preporučuje uzimati u peludnim sezonama, kod dužih putovanja, intenzivnijeg fizičkog ili psihičkog naprezanja, pojačanih sportskih aktivnosti, kod učestalog obolijevanja ili jednostavno za vitalnost i energiju tijekom cijele godine. Više o sastojcima i djelovanju pogledajte na službenim stranicama www.avital.hr.

Grlo vam je suho i iziritirano?

Jedna od najpoznatijih i tradicionalno korištenih biljaka za ublažavanje problema s grlom je svakako islandski lišaj. Islandski lišaj Plus je jedini tekući pripravak za suho i nadraženo grlo koji uz provjereni ekstrakt islandskog lišaja sadrži beta-glukan i vitamin C. Odličnog je okusa, a vole ga i djeca (od 1 godine) i odrasli. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Što naše srce i krvne žile jako vole?

Rizici i moguće posljedice od kardiovaskularnih bolesti su dodatno pojačani kod osoba s kroničnim bolestima kao što je dijabetes i kod osoba koje ne kontroliraju visoki krvni tlak ili masnoće odnosno povišeni kolesterol u krvi.

Za održavanje razine kolesterola, u ljekarnama možete naći hrvatski proizvod Cholesterol Control kapsule. Kapsule su posebne jer osim ekstrakta fermentirane crvene riže, sadrže i važan sastojak kolin koji doprinosi normalnom metabolizmu lipida i homocisteina te beta-glukan iz zobi. Pije se samo jedna kaspula dnevno. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Za zdravlje srca tu su Forticor kapsule koje sadrže visoku dozu od čak 150 mg koenzima Q10 u samo jednoj kapsuli. Riječ je o proizvodu s među najvišim količinama koenzima Q10 u dnevnoj dozi koji možete naći u ljekarnama. Sastav je uz to obogaćen i s 200 % preporučenog dnevnog unosa vitamina B1 koji doprinosi normalnoj funkciji srca te sa 100 % vitamina B6 koji doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina čija je povišena razina u krvi čimbenik rizika za kardiovaskularne bolesti. Forticor kapsule sadrže i magnezij, mineral važan za normalnu funkciju srčanog mišića. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Stanje povišene razine šećera je ozbiljan indikator koji se ne bi smio zanemariti. Dibeticin® kapsule su dodatak prehrani formuliran za osobe s povišenom glukozom u krvi. Sadrži kombinaciju snažnog biljnog ekstrakta kore cejlonskog cimetovca (Cinnamomum zeylanicum) kojeg se još naziva i pravi cimet, alfa-lipoične kiseline i kroma koji doprinosi održavanje normalne razine glukoze (šećera) u krvi. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Dijete vam ima problema s apetitom ili vas muči zatvor (opstipacija)

Za poboljšanje teka u ljekarnama možete naći A-petit® tekući dodatak prehrani koji sadrži ekstrakte korijena maslačka i islandskog lišaja, važan mineral cink te vitamine B skupine. Pripravak je odličnog okusa slatke naranče koji djeca vole! A-petit® mogu koristiti djeca već od 3 godine, ali i odrasli. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Ako imate problema s zatvorom, probajte Prunulac, tekući dodatak prehrani za djecu i odrasle, koji sadrži ekstrakt ploda šljive, magnezij i laktulozu koja doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo. Proizvod je zbog svojih prirodnih sastojaka blag, ali i vrlo efikasan. Prunulac mogu koristiti djeca već od 3 godine kao i odrasli. Vrlo je ukusan, a konzumira se jednom dnevno. Učinak se može očekivati u periodu između 24 i 48 sati. Ne izaziva navikavanje te je po potrebi siguran i za duže ili češće korištenje. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Zdravlje i funkcija vaše jetre

Osim masne jetre, stanice i funkcija jetre mogu biti ugroženi od toksina i raznih oštećenja kao što su konzumacija alkohola i određene hrane, terapije lijekovima te bolesti. Silimarin 3-aktiv kapsule su hrvatski proizvod za jetru koji sadrži silimarin iz sjemenki sikavice, ekstrakt artičoke, list zelene masline i kolin. Kombinacija navedenih sastojaka osigurava optimalno djelovanje proizvoda i čini Silimarin 3-aktiv najpotpunijim izborom za zdravlje i funkciju jetre. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Čuvajte zdravlje svog mokraćnog sustava

Svaka druga žena je barem jednom u životu imala poteškoće s normalnom funkcijom mjehura, a čak je 15 posto onih kojima su problemi donjih mokraćnih puteva kronična tegoba.

U ljekranama možete naći Brusnica kompleks kapsule koje sadrže europsku zlatnicu (Solidago virgaurea) koja doprinosi normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava u kombinaciji sa standardiziranim, visokokvalitetnim ekstraktom ploda američke brusnice s minimalno 10 % proantocijanidina (aktivna tvar). Kapsule su jedinstvene jer osim sastojka za normalnu funkciju mjehura sadrže i snažni beta-glukan te pojačanu dnevnu dozu vitamina C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Za mlađe uzraste tu su i Brusnica kompleks kapi koje su pogodne i za djecu već od navršene godine dana starosti. Doziranje je prilagođeno uzrastu i kapi su posebno pogodne i za najmanje, al i za starije kojima je taj oblik prikladniji za uzimanje. Kapi se doziraju na kapaljku, a mogu se umiješati u vodu, sok ili jogurt tre jednostavno popiti. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

Važne funkcije željeza u našem organizmu

Željezo ima vrlo važne funkcije u našem organizmu zbog čega bi trebalo paziti da ga imamo dovoljno. Željezo između ostalog doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti, pridonosi normalnom koginitivnom razvoju djece i općenito normalnoj kognitivnoj funkciji te pomaže normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina. Ferosal Plus je tekući dodatak prehrani za nadopunu željeza obogaćen s matičnom mliječi i vitaminom C. Pogodan je i za djecu od 3 godine i odrasle. Više o proizvodu pogledajte OVDJE.

OSTALE PROIZVODE POTRAŽITE NA SLUŽBENIM PHARMOVAL® STRANICAMA.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju