Svijet je jučer obišla vijest da je američki glumac Luke Perry preminuo u 53. godini života od posljedica teškog moždanog udara. Otišao je prerano, samo dan nakon potvrde informacije da uskoro počinje snimanje nove verzije kultne serije "Beverly Hills 90210", koja ga je proslavila.

Galerija Luke Perry (Dylan) i Shannen Doherty (Brenda) Luke Perry Luke Perry +6 Luke je došao na audiciju za lik Stevea Sandersa

Kako bi izgledala serija da Luke Perry u njoj nije glumio Dylana McKayja? Obožavatelji "Beverly Hills 90201" jednostavno ne mogu zamisliti bez njega, a još bi ga teže mogli zamisliti u ulozi - Stevea.

Mnogi ne znaju da je Luke išao na audiciju upravo za ulogu Stevea Sandersa, kojeg je u seriji naposljetku glumio Ian Ziering. Srećom, producenti su odmah shvatili da mu ta uloga nije suđena i da ima karizmu za puno jači lik.

Ian Ziering, Luke Perry i Jason Priestley, zvijezde serije 'Beveryl Hills 90201' Ian Ziering, Luke Perry i Jason Priestley, zvijezde serije 'Beveryl Hills 90201' (Foto: Profimedia)

Osmislili su lik Dylana, zločestog dečka s dobrim srcem, koji se originalno trebao pojaviti u samo dvije epizode. Mreža Fox nije bila zainteresirana za produživanje Perryjeva ugovora, ali autoru serije Aaronu Spellingu toliko se svidio u toj ulozi, pa se slavni producent odlučio izboriti za njega i osigurati mu redovito pojavljivanje.

Luke Perry (Dylan) i Shannen Doherty (Brenda) Luke Perry (Dylan) i Shannen Doherty (Brenda) (Foto: Guliver/CoverImages)

Povezivat će me s tim likom dok ne umrem, ali to je u redu. Ja sam stvorio Dylana, on je moj, kazao je jednom prilikom.

Kada je 2008. godine televizijska kuća CW počela snimati spin-off slavne serije pod nazivom "90210", Luke je odbio reprizirati ulogu Dylana.

Beverly Hills Otkrijte koji ste lik iz omiljene televizijske serije iz 90-ih
Beverly Hills Beverly Hills 90210: Koliko dobro poznajte omiljenu tv seriju iz 90-ih?

Velika je razlika u tome vraća li CW nešto na male ekrane ili Aaron Spelling. Ne mogu to napraviti bez Aarona. Kada se profesionalno baviš glumom, moraš dobro razmisliti o svim tim ponudama. Ne mislim da ima nešto loše u tome, ali kreativno je to nešto što sam već radio i ne znam bi li mi koristilo da to radim opet, objasnio je glumac svoju odluku.

Velik dio originalne glumačke postave sada se okuplja kako bi snimili šest epizoda nove verzije serije. Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green i Tori Spelling potvrdili su svoje sudjelovanje u projektu, a jedino Shannen Doherty (legendarna Brenda) nije pristala na povratak.

Govorilo se kako bi se i Luke mogao pojaviti u novoj verziji unatoč svojim obvezama vezanim za popularnu seriju "Riverdale"u kojoj je glumio, ali sudbina je uplela svoje prste u njegove planove.

Originalna glumačka postava kultne serije za mlade Originalna glumačka postava kultne serije za mlade (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju