Mudri ljudi tvrde da je čovjek bez sunca kao računalo bez električne energije. Bez ovoga izvora života ne bi bilo ni živih bića na planeti.

Galerija Parfemi koji mirišu na sunce - 3 Parfemi koji mirišu na sunce - 2 Parfemi koji mirišu na sunce - 1 +4 Bronze Goddess Estee Lauder
Znanost je potvrdila da izlaganje suncu ima blagonakloni učinak na naš organizam. Ono pozitivno utječe na zdravlje srce i krvnih žila, daje nam energiju, povećava toleranciju na stres, dok pristaše helioterapije ističu da izlaganje sunčevim zrakama može smanjiti i različite upalne procese u tijelu.

Ne treba zaboraviti ni da boravak na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci kada su dani duži, a noći kraće i zajamčeno poboljšava raspoloženje. Ne čudi stoga što želimo taj simbol slobode i opuštenosti stalno imati uz sebe.

Baš zato izdvojili smo sedam parfema iz hrvatskih trgovina koji svojim mirisom podsjećaju na sunce i ljeto.

1. Bronze Goddess Estee Lauder
Miris sunčeve svjetlosti za mnoge je direktno povezan s taktilnim dojomom topline koja miluje kožu, pa ne čudi što mnogi izjednačuju taj osjećaj ljeta i sunca s mirisom krema za sunčanje.

Bronze Goddess Estee Lauder ima taj "osunčan“ miris kojeg odašilje kremasti kokos u kombinaiciji s citrusnim aromama bergamota, vanilije, đumbira i mandarina.

Parfem Broze Goddess Estee Lauder od 50 mililitara prodaje se u hrvatskim parfumerijama po 639 kuna, a 100 mililitara stoji 849 kuna.

2. Maison Francis Kurkdjian APOM Pour Femme

Kada nježno nanesete APOM na kožu zarobit će vas miris narančinih cvjetova te podsjetiti na osvježavajući večernji povjetarac nakon dugog ljetnog dana kojeg ste proveli na suncu. Baš kao i sunce, i ovaj parfem ima moć opustiti mišiće i um, te donijeti smješak na lice.

Parfemska voda Maisona Francisa Kurkdjiana APOM Pour Femme od 70 mililitara može se naručiti preko internetske stranice notino.hr po cijeni od 1176 kuna. Parfemi koji mirišu na sunce - 3 Bvlgari Omnia Pink Sapphire (Foto: Internetske stranice proizvođača)
3. Bvlgari Omnia Pink Sapphire
Zabava i uzbudljive ljetne večeri prve su asocijacije nove toaletne vode Bvlgari Omnia Pink Sapphire. Inspirirana je ružičastim safirom, a pršti životom, mladošću i osjećam slobode. Mošus i vanilija osnova su ovog cvjetno-voćnog mirisa koji kombinira još i grejp i ružičasti papar s razigranim drvom Frangipanijem.

Bvlgari Omnia Pink Sapphire je dostupan po cijeni od 389 kuna za 25 mililitara, 525 kuna za 40 mililitara te 625 kuna za 65 mililitara.

4. Chanel Allure
Orijentalni miris vanilije, sandalovine i vetivera izvrsna su podloga za svježe note limuna i bergamota, te voćne note mandarine i breskve u popularnom Chanelovom mirisu Allure koje je dizajnirao Jacques Polge još 1996. godine.

One se također izvrsno sljubljuju s jasminom, božurom, magnolijom i cvijetom naranče te osvajaju svojom složenom kompozicijom. Za mnoge dame upravo je ova toaletna voda iz slavne francuske modne kuće najbolja prezentacija ljeta i osjećaja sunčeve topline na licu i tijelu.

Toaletna voda za žene Chanel Allure od 50 mililitara može se naručiti preko internetske stranice notiho.hr po cijeni od 594 kuna, dok za 100 mililitara treba izdvojiti 773 kune.

5. Marc Jacobs Daisy Dream Forever

Verzija Marc Jacobsovog Daisy parfema iz 2014. godine, koju su kreairali Alberto Morillas i Ann Gottlieb savršenno utjelovljuje osjećaj izležavanja na plaži, gledanje u nepregledno nebesko plavetnilo i mladenčko sanjarenje.

Ona obuhvaća razigranu mješavinu kupine, kruške i grejpa, te je spaja s plavom glicinijom, jasminom, ličijem te bijelim drvećem.

Marc Jacobs Daisy Dream Forever može se kupiti po cijeni od 433 kune za 50 mililitara. Parfemi koji mirišu na sunce - 7 Marc Jacobs Daisy Dream Forever (Foto: Internetske stranice proizvođača)
6. Versace Vanitas
Dora Baghriche-Arnaud je u Versaceovom Vanitasu iz 2012. godine uspjela prenijeti ugodne note ljeta, odnosno spojiti esenciju limete s valom bijelog cvijeta frezije i dodati joj senzualni trag tonke te cedra. Svijetao i svjež miris limete nije prekisao niti pretežak.

Naprotiv, izuzetno je ugodan i poziva na opuštena ljetna druženja s prijateljima uz čašu omiljenog pića.

Versace Vanitas od 30 mililitara dostupan je po cijeni od 449 kuna.

7. Tom Ford Mandarino Di Amalfi

Mandarino di Amalfi Toma Forda je citrusni aromatični miris za žene i muškarce koji asocira na ležerno ljeto na jugu Italije.

U prvom planu su gotovo poetični mirisi što se šire s nasada limuna, mandarine i naranče s Amalfijske obale, koji su prožeti odvažnim notama ljetnih začina kao što su bosiljak, kadulja, korijandar i metvica, te podcrtani mušusom te ambrom.

Žene vole nositi ovaj miris tijekom cijele godine jer tvrde da imaju osjećaj sunca na svojoj koži.

Parfem se prodaje u Douglas prodavaonicama, po cijeni od 1719 kn za bočicu od 50 mililitara i 2509 kn za bočicu od 100 mililitara.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju