Helena Christensen svoj izgled zahvaljuje dobrim genima, ali i zdravom životu. Dokazala je to i na nedavnom odmoru u Australiji gdje su mnogi ustvrdili kako u kupaćem kostimu izgleda kao na počecima svoje karijere

Galerija Helena Christensen - 5 Helena Christensen - 8 Helena Christensen - 7 +4 Helena Christensen - 10
Helena Christensen
je slavna manekenka koja je palila i žarila modnom scenom u devedesetim godinama prošlog stoljeća s Lindom Evangelistom, Cindy Crawford i Naomi Campbell. Rođena je 25. prosinca 1968. u Copenhagenu, a svoju karijeru započela kao danska predstavnica na izboru za Miss Universe osamnaest godina kasnije.

U svojoj karijeri dugoj tri desetljeća pojavila se na više od 600 naslovnica poznatih modnih časopisa poput Vogua, Ellea i Harper's Bazaara. Bila je zaštitno lice i nosila kampanje Chanela, Versacea, Lanvina, Prade, Hermesa i Valentina, te radila s najpoznatijim fotografima s kraja 20. stoljeća.

Iako se nalazi na pragu petog desetljeća i dalje je iznimno aktivna u modnom poslu. Ne samo da je kreativna direktorica brenda Stranglove NYC, već i nosi revije, snima modne kampanje i naslovnice lifestyle magazina.

 

A post shared by Helena (@helenachristensen) on

Svoj izgled lijepa 49-godišnjakinja zahvaljuje dobrim genima, ali i zdravom životu. Dokazala je to i na nedavnom odmoru u Australiji gdje su mnogi ustvrdili kako u kupaćem kostimu izgleda kao na počecima svoje karijere.

Fit tijelo održava uz pomoć ovih 3 savjeta:

1. Zna se odmoriti
Najbolje se osjećam kad sam naspavana. Dobar san je moj najveći prioritet, a mislim da je i brojnim drugim ljudima. O tome jesam li se dovoljno naspavala, ovisit će mi cijeli dan, priznala je u intervjuu za britansko izdanje Harper's Bazaara.

2. Jede hranu koju voli (ali umjereno)
Volim hranu više nego išta drugo. Tjesteninu bih mogla jesti svaku večer s tonom parmezana i bijelim tartufima. Također volim japansku hranu i uvijek si mislim da jedem zdravo, sve dok ne naručim sto različitih jela s jelovnika. Volim i peruansku hranu svoje majke, s kojom sam odrasla, kao i danska jela svojeg djetinjstva, otkrila je Helena.

Helena priznaje da se veseli hrani, i da se ne odriče slasnih zalogaja. No jede umjereno. Također, svakodnevno koristi vitaminske suplemente.

 

A post shared by Helena (@helenachristensen) on


3. Zaljubljenica je u aktivni život
Helena je, poput većina Dankinja, zaljubljenica u vožnju biciklom. Njime se kreće kada god može i to joj vremenske i druge prilike dopuštaju. Obožava plesati, trčati, plivati, šetati sa svojim psom, a redovita je posjetiteljica teretane gdje vježba nekoliko puta tjedno.

Nedavno sam se počela baviti plesom oko šipke. To je najteža fizička aktivnost koju sam ikad izvodila, priznala je slavna ljepotica koja se također bavi i boksom jer se voli osjećati snažno.

Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite kako je Helena Christensen izgledala prije 25 godina i danas. Helena Christensen - 3 Helena Christensen - 3 (Foto: AFP / Profimedia.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju