U svakoj vezi postoji milijun malih neugodnih situacija koje život stavlja pred nas tijekom upoznavanja s partnerom. Za sve postoji prvi put, pogotovo za neke klasične neugodnjake kojima ni jedan par ne uspije pobjeći. Važno je samo da se ne opterećujemo previše njima

1. Prvo podrigivanje ili ispuštanje vjetrova ispred partnera. Neki se preplaše ovih potpuno normalnih pojava pa se prave se kao da se ništa nije dogodilo. Međutim, najbolje je prihvatiti čitavu situaciju s humorom, našaliti se na svoj račun ili pak 'umiriti' partnera ako se to njemu dogodilo prvom. 

"Ona scena iz 'Seksa i grada' kada Carrie ispusti vjetar dok je u krevetu s Facom pa se od srama zavuče pod plahte i zabije u vrata. E, točno tako je to izgledalo i kod mene, samo sam se ja zabila u zid.

I tako smo se mi opustili, a moja svekrva je ušla u sobu s tanjurom friške štrudle od jabuka. Ne znam kome je bilo neugodnije u tom trenutku.

Tadašnji dečko pogledao me s gnušanjem pa sam zato tako reagirala. Danas sam u vezi s normalnim frajerom koji ne radi scene zbog najobičnijih prirodnih pojava pa nije bilo tragikomičnih situacija kada se to prvi put dogodilo i meni i njemu. Sve je to za ljude. - Morana (29)

2. Pokušaj impresioniranja obitelji. Kada prvi put upoznajemo roditelje ili širu obitelju svog partnera, uglavnom smo jako nervozni. Pokušavamo ostaviti najbolji mogući dojam vizualno i verbalno, prikazati se u najboljem svjetlu. Zbog nervoze nam se često dogodi da 'bubnemo' nešto neugodno ili neprimjereno.

Bila sam na večeri kod roditelja svog dečka, danas muža. Kratko smo bili zajedno, mladi, ludi i zaljubljeni. I kako to obično ide u našim krajevima, usred večere prebacili smo se na političke teme. Nisam se baš previše informirala o tome kakvi su mu roditelji, znala sam neke općenite stvari i nekako sam si u glavi zacrtala da su pravi desničari.

Pomislila sam kako je to super prilika da ih malo pridobijem pa sam se bacila na žestoko kritiziranje ljevice, iako tada pojma nisam imala o politici. Shvatila sam da nešto ne valja kada se njegova majka digla od stola i počela prati suđe, a tata je nervozno zapalio cigaretu. Vidite, ispalo je da su zapravo ljevičari, a ja sam ispala prava tuka. Danas se svi zajedno tome smijemo. - Mateja (34)

Nisam se baš previše informirala o tome kakvi su mu roditelji i nekako sam si u glavi zacrtala da su pravi desničari.

3. Ulovljeni tijekom ljubavnih igrica. Skoro pa nema para kojem se nije dogodilo da netko naiđe na njih u trenutku seksa u gostima ili kod kuće. Ne mora to nužno biti seks, za neke je i strastveno ljubljenje ispred 'krivih' osoba, pogotovo roditelja, neugodna situacija.

Klasična priča. Bili smo kod njegovih roditelja.Taman smo se ozakonili nekoliko mjeseci prije pa smo još uvijek bili u romantičnom raspoloženju. Roditelji se bave poljoprivredom i većinu dana provode izvan kuće pa smo naivno mislili da smo sigurni tijekom dana.

I tako smo se mi opustili, a moja svekrva ušla je u sobu s tanjurom friške štrudle od jabuka. Ne znam kome je bilo neugodnije u tom trenutku. Svekrva više nikada poslije toga nije za nas pekla štrudlu (smijeh).- Ivana (39)

SAVJET:
Iako su ovakve situacije neugodne, one ne bi smjele biti prepreka u ostvarivanju uspješne veze. Prave ljubavne prepreke ipak su ozbiljnije naravi i one u stvarnosti stavljaju vezu na test.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju