Osječanka Kristina Kuzmic s kalifornijskom adresom na svojoj stranici na Facebooku ima gotovo dva i pol milijuna pratitelja koje redovito oduševljava zabavnim i poučnim videoprilozima. Pažnju je privukao i njezin nedavni post o djevojčici koja je morala krasti hranu od prijatelja iz razreda jer je bila gladna.

 

Slavonka Kristina Kuzmic, koja se tijekom Domovinskog rata doselila u SAD, proslavila se kao pobjednica natjecateljskog showa Oprah Winfrey "Your OWN Show". Pobjeda joj je donijela vlastiti kulinarski show, a svoje interese talentirana 39-godišnjakinja Kristina od tada je proširila na snimanje zabavnih i poučnih videopriloga o odgoju djece, kulinarstvu i životu općenito.

Svestrana Osječanka danas je uspješna poslovna žena, no početak nije bio nimalo lak. Kristina je tako iskreno progovorila o tome koliko joj je život bio težak poslije razvoda te da su ona i njezina djeca skoro završili kao beskućnici jer nije imala novca.

Jednu isto tako tužnu i dirljivu priču Kristina Kuzmic podijelila je u postu na Facebooku, a govori o djevojčici koju su roditelji toliko zanemarivali da je bila gladna. U postu koji je skupio više od 16.000 lajkova Kristina je napisala:

Kada je moja kći išla u drugi razred, jedan dan vratila se kući jako gladna jer joj je nestao sendvič iz kutije za ručak. Znala sam da joj ga spakirala i sjećam se da sam bila jako ljuta na pomisao da je neko dijete mojem djetetu ukralo ručak. Kakvo derište to može napraviti drugom djetetu!

Misterij oko sendviča riješen je nekoliko tjedana poslije s porukom i darovnom karticom od šest dolara.

U poruci djevojčica je napisala:

Draga Matea, žao mi je što sam ti ukrala sendvič. Jako mi je žao zbog toga. U kazni sam jedan tjedan u uredu ravnatelja. Žao mi je što sam ti to napravila. Nadam se da ćeš mi oprostiti i nadam se da možemo i dalje biti prijateljice.



Moja kći i ja naučile smo važnu lekciju: ne pretpostavljaj ništa o drugim ljudima ako ne znaš njihovu cijelu priču.

Ubrzo nakon što smo dobile ovu poruku, saznale smo kakav pretužan život ta curica ima. Svjedočila je užasnom nasilju između svojih roditelja, uključujući i situaciju kada su se međusobno lovili po kući s noževima, ispred nje. Briga za njihovu kćer i njezine osnovne potrebe nikada im nije bio prioritet. Djevojčica je bila toliko gladna da je pribjegla tome da uzima hranu drugoj djeci. Ona nije bila derište. Ona je bila očajna.

Na kraju je bila oduzeta roditeljima i otišla je kod jednog dragog para koji ju je želio posvojiti. Nisam je vidjela više od pet godina, ali još uvijek mislim na nju. Pitam se je li dobro. Pitam se osjeća li se voljeno. Pitam se je li nekome prioritet. Pitam se ima li opet u nekoga povjerenja. Pitam se ima li konačno miran dom i roditelje koji je obožavaju, i samo svoj sendvič, baš svaki dan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju