Izgubili smo finale, ali svejedno smo slavili, bili smo ponosni na naše dečke. Ova fotografija trebala je prenijeti tu emociju, otkriva nam Gordana Batinić iz Zagreba, autorica zapanjujuće fotografije koja se posljednjih nekoliko dana dijeli po društvenim mrežama, a koja je zahvaljujući objavi na internetskom portalu 9gag obišla cijeli svijet.

Zbog zapaljenih baklji, dima i radosti navijača na glavnom zagrebačkom trgu mnogi su mislili kako je fotografija snimljena na dočeku Vatrenih, no Gordana nam otkriva da napravljena u 28. minuti finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, netom nakon što je Ivan Perišić zabio gol te izjednačio rezultat s Francuskom.

Sjedila sam s frendicom na trgu, od mase ljudi i rekvizita nije se vidio ekran, ali skužiš reakciju, vidiš baklje i dim, znaš da smo zabili gol, prisjeća se Gordana, koja je na na mobitelu pratila razvoj situacije.

Snimila je nekoliko fotografija euforije nakon gola, te izabrala onu najbolju koja je savršeno prenijela fenomenalnu atmosferu koja je zavladala glavnim zagrebačkim trgom u tom trenutku, a pogotovo nakon Mandžukićevog autogola. Povrh svega, poput sunca koje je pojavilo nad Jelačićevim trgom, vratila je nadu u mogućnost osvajanja zlata.

Iako na kraju nismo pobjedili, Gordana je nakon utakmice objavila fotografiju na svojem Facebooku uz status: A kaj sad, nismo prvi, ali smo najbolji.

Komplimenti su odmah počeli pljuštati sa svih strana, a posebice nakon što je objavila istu u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb, od kuda se proširila po društvenim mrežama u Hrvatskoj i svijetu.

Mislila sam da ću dobiti lajkove, ali nisam očekivala ovakav interes. Sada sam na svojoj koži osjetila moć društvenih mreža, kaže nam sa smješkom Gordana koja inače nije velika ljubiteljica nogometa.

Rekao mi je muž da ne smijem priznat da nisam veliki fan nogometa. (smijeh) Ipak, ovo što se dogodilo našoj nogometnoj reprezentaciji je velika stvar, čovjek više ne navija za nogomet, već navija za Hrvatsku, zaključuje autorica fantastične fotografije s glavnog zagrebačkog trga o kojoj bruji cijeli svijet. Fotografija Zapanjujuća fotografija Gordane Batinić (Foto: Gordana Batinić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju