Obožavatelji Jennifer Aniston već znaju da američka glumica zavidnu liniju duguje redovitim treninzima koji su se u prošlosti uglavnom oslanjali na jogu. No odnedavno je u svoje treninge dodala elemente još jednog, nešto intenzivnijeg sporta – boksa.

 

Galerija Jennifer Aniston UNDER ARMOUR grudnjak, Sport Vision, prije 249 kn, sada 174,30 kn TECH LADY FULL ZIP HOODY, Sport Vision, prije 499 kn, sada 299,40 kn +4 ADIDAS tajice D2M RR AOP, Sport Vision, 299 kn

Nije tajna da Jennifer Aniston vježba baš svaki dan. Obožava vježbati jogu, voziti bicikl, trčati, plivati i vježbati sa svojim privatnim trenerom. Boksom se počela baviti prije godinu dana i, kako kaže, odmah se u njega zaljubila. "Ima nešto u mentalnom aspektu boksa – sam trening, rad mozga, nije da samo sjediš na biciklu. Nevjerojatno je'', izjavila je glumica za magazin InStyle i priznala da je to, uz jogu, jedino što dosljedno trenira.

Njezin trener Leyon Azubuike ističe da Jennifer trenira vrlo intenzivno te da joj svakim novim programom nastoji otežati trening. Upravo je zato u njezinu rutinu vježbanja uveo elemente boksa: ''Ako se neke vježbe ponavljaju prečesto i dugi vremenski period, tijelo se navikne te fizičke promjene nisu toliko uočljive.''

 

BOKS OBLIKUJE RUKE, ALI I NOGE

Tijekom treninga boksa maksimalno se radi na svakom pojedinom mišiću tijela i već nakon dva tjedna treniranja vidljive su promjene na tijelu, počevši od jačih i zategnutijih mišića. Ovo je sport uz koji ćete zasigurno imati lijepo oblikovane ruke, ali i noge jer jednako sudjeluju u radu s obzirom na to da tijelo mora raditi koordinirano. Za svoje isklesano tijelo Jen većinom bira pripijene komade za vježbanje poput topova sa sportskim leđima i tajica do ispod koljena koji dodatno naglašavaju njezine vretenaste mišiće.

Boks je sve je popularniji kao rekreativni sport, a njime se u velikom broju bave i žene. Jedan je od razloga popularnosti to što se treniranjem ubrzavaju otkucaji srca i jača mišićna izdržljivost, pa tijelo na taj način sagorijeva mnogo kalorija. Boks je namijenjen svim uzrastima, a oni koji se njime bave reći će da poboljšava kvalitetu života jer u tijelu pobuđuje hormon sreće.

 

ODLIČAN JE ZA OSLOBAĐANJE NAPETOSTI

No, Jennifer vreću obožava udarati zbog još jednog razloga: ''Boks je sjajan način da se riješite agresije. Mentalno se oslobodite svih nepotrebnih stvari koje svakodnevno čujete i vidite, čak možete maštati koga udarate umjesto vreće.''

Za tijelo poput Jennifer Aniston treba prionuti vježbanju. Želju za vježbanjem možda će potaknuti i savršen outfit; raznobojne tajice, jedinstveni topovi i kvalitetne sportske tenisice. Inspirirajte se našom galerijom komada koje možete pronaći u Sport Vision prodavaonicama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju