Božićna atmosfera ne bi bila ista bez prepoznatljivih mirisa koji nas uvijek asociraju na ovo čarobno vrijeme u godini. No mirisi cimeta, sandalovine, vanilije, ruma, đumbira nisu samo karakteristični za Božić već i za neke parfeme koji nas upravo zbog toga podsjećaju na najljepše blagdane

Galerija Parfemi koji mirišu na Božić - 7 'Terre de Lumiere' obogaćen je notom lavandinog meda Parfemi koji mirišu na Božić - 6 +6 Dsquared2 'Want Pink Ginger' 1. Chloé "See By Chloé"
Kompozicija mirisa otvara se svježim notama bergamota i cvijeta jabuke te vodi do cvjetnog srca jasmina i ylang-ylanga. Baza parfema je meka, vanilijsko-mošusna s dodatnim akordima sandalovine. Miris je šik, elegantan i energičan cvjetno-voćni.

2. L'Occitane "Terre de Lumiere"
Parfem inspiriran „zemljom svijetla“ Provansom, točnije „Zlatnim satom“ – posljednjim satom pred zalazak sunca ili pak prvim satom nakon izlaska sunca. Miris nudi gurmansko aromatičnu kompoziciju u čijem su fokusu mirisi Provanse, a posebnim ga čini i nota lavandina meda kojom je obogaćen.

Mirisi cimeta, sandalovine, vanilije, ruma, đumbira nisu samo karakteristični za Božić već i za neke parfeme koji nas upravo zbog toga podsjećaju na najljepše blagdane

3. Chanel "Noir"
Orijentalna kompozicija otvara se citrusnim voćem grejpfruta i bergamota. Srce mirisa odiše intenzivnim mirisom cvjetova jasmina, esencije ruže, narcisa i crvenog geranijuma. Bazu parfema čine tople i bogate note brazilske tonke, Bourbon vanilije, sandalovine, tamjana i bijelog mošusa. Provjerite i 10 parfema koji nikada neće izaći iz mode.

4. Dsquared2 "Want Pink Ginger"
Orijentalni cvjetni miris u čijim su gornjim notama đumbir, mandarina, limun i ružičasti papar. U srednjim notama parfema rascvjetali su se neroli, Damask ruža i heliotrop. Bazu čine vanilija i drvene note.

5. Dior "J'adore"
J'adore je parfem pun svjetlosti, njegov raskošan zlatni miris treperi na koži poput sunčevih zraka. Miris je sladak, ali lagan, blago oštar cvjetni sa svježinom mandarine u visokoj noti, jasminom, šljivom i orhidejom u srcu, te štirom, mošusom i kupinom u tragovima. Pogledajte i 15 mirisa koje bi svaka ljubiteljica parfema trebala probati.

6. Moschino Cheap &Chic "I Love Love"

Iako se ovaj parfem opisuje kao idealan za ljetne vrućine, zbog lišća cimeta koje sadrži, tako neodoljivo podsjeća na miris Božića. U srcu mirisa je svježe cvijeće, đurđice, rogoz, čajna ruža te lišće cimeta. Završetak je drveno-mošusni: drvo Tanaka, mošus i cedar.
Parfemi koji mirišu na Božić - 4 Moschino Cheap &Chic 'I Love Love' (Foto: Zadovoljna.hr)

7. Burberry "London"
Svježi miris spaja note grejpfruta, breskve i papra, s tragovima ruže i pačulija. Završnu notu parfema pojačavaju mahagonij i mošus. Miris se otvara nježnom ružom uz voćnu nijansu tanđerine. Srce čine jasmin i božur, dok je baršunasti trg sačinjen od drvenih i mošusnih nota.

8. Dolce&Gabanna "The One Desire"
Parfem koji u visokim notama otkriva citrusni spoj bergamota, mandarine, azijske trešnje i đurđevka koji naglašava glamur i sjaj žene. U srcu se rascvjetava zavodljiva tuberoza koja je vješto polegnuta na mješavini karamele, vanilije, sandalovine i mošusa u osnovi parfema. Isprobajte i 7 neodoljivih mirisa koji nas čine privlačnijima.

9. Jean Paul Gaultier "Classique"
Parfemska voda sačinjena je od nota ruže koja „zavodi“ u visokim notama, sofisticirane orhideje koja dominira srcem parfema te drvenih akorda i vanilije. Toaletna voda malo se razlikuje u sastavu: u visokim notama nježnost ruže je začinjena svježim anisom. U srednjim notama je slast cvijeta naranče i uzbudljivi đumbir, dok bazu čine vanilija i amber.

10. Tom Ford "Velvet Orchid"

Miris se otvara bergamotom, mandarinom, akordom ekstrakta ruma i medom. U jezgri je Tom Fordov prepoznatljiv potpis – imaginarni akord crne orhideje stopljen s notom baršunaste orhideje koja ovom parfemu daje ime. Baza je topla zahvaljujući bogatim aromama peru balzama, sandalovine i vanilije.
Parfemi koji mirišu na Božić - 5 Tom Ford 'Velvet Orchid' (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju