Slavni Hugh Grant rođen je prije 59 godina. Britanski glumac iza sebe ima vrlo uspješnu karijeru i brojne romantične filmove kojima je osvojio ženska srca diljem svijeta. Stvarno je rijetko koja žena mogla odoljeti njegovim ulogama, a pogotovo kada je riječ o ovih pet filmova.

Galerija Hugh Grant ima rođendan 9. rujna Četiri vjenčanja i sprovod Ja u ljubav vjerujemj +2 Dnevnik Bridget Jones

1. Četiri vjenčanja i sprovod
Bio je ovo prvi film kojim je Hugh Grant stekao velik broj obožavateljica. Malo je falilo da uloga Charlesa ne bude njegova jer je redatelj filma smatrao da je prezgodan za tog lika.

Srećom, Hugh je ipak dobio glavnu ulogu te tako zapečatio svoju glumačku sudbinu i budućnost. "Četiri vjenčanja i sprovod" u kinima se pojavio 1994. godine, a često se ističe kao jedan od najpopularnijih romantičnih filmova. Ovaj film nasmijat će čak i one osobe koji nisu veliki obožavatelji Granta.

2. Ja u ljubav vjerujem

Uz pomoć ovih romantičnih filmova Hugh Grant je osvojio brojna ženska srca diljem svijeta

Ovo je jedan od onih romantičnih filmova koje uvijek možemo iznova pogledati. Hugh Grant i Julia Roberts bili su prvi izbor za uloge Willa, vlasnika male knjižare, i Anne, američke glumačke zvijezde.

Kemija između njih dvoje je neosporiva, a Grant je jednostavno neodoljiv u ovom slavnom filmu iz 1999. godine. Tako je njegov britanski šarm očarao lik Julije Roberts, ali i sve gledateljice. Grant je tom ulogom dodatno potvrdio da je stvoreni "romantičar".

3. Dnevnik Bridget Jones
U filmskom hitu iz 2001. godine Grant je imao jaku konkurenciju u obliku Colina Firtha, koji je glumio Marka Darcyja. Grant je glumio Danieal Cleavera, ženskarosa i šefa u kojeg je Bridget bila zaljubljena.

Iako je Bridget Jones na kraju izabrala Darcyja, Grantovu liku bilo je stvarno teško odoljeti. Tri godine kasnije Grant je ponovno odigrao ulogu Cleavera na veliko oduševljenje obožavateljica diljem svijeta.

4. Sve zbog jednog dječaka
U ovom filmu iz 2002. godine Grant je glumio zločestog dečka Willa Freemana. Točnije, muškarca koji ne voli djecu i koji ne mari za prijatelje, vrijeme provodi ugađajući svojim potrebama te bježi od predanosti u vezama.

Ponovno mu je pošlo za rukom očarati ženska srca, no ovoga puta u prvom planu filma nije ljubavna veza, već povezanost između Willa i Marcusa, 12-godišnjeg dječaka koji će u potpunosti promijeniti Willov život. Riječ je o stvarno prekrasnom filmu.

5. Zapravo ljubav
Svjetski popularan film iz 2003. godine ne bi bio isti da Grant nije glumio novoizabranog premijera Davida. Njegovi plesni pokreti i ljubavna priča između Davida i Natalie zasigurno su jedni od najboljih dijelova ovog romantičnog remek-djela.

Koji film s Hugh Grantom vam je najdraži?

glasova:

Gledanje "Zapravo ljubav" tijekom božićnih blagdana pretvorilo se u nezaobilaznu tradiciju mnogih kućanstava. Ovih 15 stvari o popularnom filmu moglo bi vas iznenaditi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju