Nagle promjene temperatura kakvima smo bili izloženi posljednjih tjedana ostavljaju trag na zdravlju, osobito na ljudima kojima je zbog ubrzanog ritma života i stresa oslabio imunitet. Kako bi brzo i na prirodan način tijelo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za temeljac juhe koja zimske bolesti baca na koljena

Juha od češnjaka, đumbira, crnog papra, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka energizira i jača cijeli organizam, podiže imunitet, hrani svaku stanicu našeg tijela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u zraku.

Jušni punjač energije, podiže imunitet, hrani svaku stanicu našeg tijela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u zraku

Potrebni sastojci: 
- 3 litre vode
- 2-3 češnja češnjaka
- 1-2 žlice đumbira (svježeg, sitno nasjeckanog ili naribanog)
- 1 žlica crnog papra
- 2 mrkve (neoguljene i prerezane na pola)
- 1 šalica lišća celera
- 1/4 crvenog luka
- 1 velika grančica ružmarina
- 1 žlica timijana
- 1 žlica kadulje
- sok pola limuna

Način pripreme: 
Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuha dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Neka se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procijedite tekućinu u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cjedilo. Sada imate temeljac koji prevenira, ublažava i liječi prehladu, virozu i gripu. S njim možete raditi sve vaše druge omiljene povrtne juhe.

Pripazite da prilikom kuhanja juhe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako ljekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što juhu skuhate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjur sok od pola limuna.

I druge recepte i savjete za zdrav organizam možete pronaći na stranici ayurvedske terapeutkinje Tanje Kraljić Strgačić.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju