Suho ulje za sunčanje od mrkve koje se proizvodi u Zagrebu pridonosi bržem postizanju privlačno preplanulog tena te bogato njeguje, hrani i vlaži kožu. S ovim uljem tamnjenje je 100 posto prirodno, a proizvod je i 100 posto veganski.

Zagrebački brend Tinktura poznat po svježoj, ručno rađenoj kozmetici obogatio je svoju ponudu suhim uljem za sunčanje čija je baza macerat mrkve, organsko certificirane hrvatske mrkve te je obogaćen hranjivim uljima sezama, divlje ruže, argana i kakao maslaca, koja sadrže prirodne zaštitne filtere i intenzivno i blagotvorno djeluju na kožu te omogućuju održavanje njene prirodne vlažnosti.

Baš poput balzama od mrkve s kojim se postiže najljepši preplanuli ten u samo 2 dana, suho ulje od mrkve sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži za ujednačenu i prirodnu boju kože. Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože te joj osigurava vlagu i tijekom sunčanja, a vitamin E štiti je od oksidativnog stresa izazvanog UVA i UVB zračenjem.

Suho ulje od mrkve za sunčanje iz Tinkture obogaćeno je hranjivim uljima sezama, divlje ruže, argana i kakao maslaca

Sa Tinkturinim suhim uljem za sunčanje postiže se brzo tamnjenje, ulje se lako nanosi i brzo upija. Ima UVA zaštitu 10, što znači da se za dužeg boravka na suncu potrebno zaštitni dodatnim faktorom. Obogaćeno eteričnim uljem jasmina i apsoluta vanilije, ulje će na koži trajati cijeli dan. Može se koristiti za kožu lica i tijela, ali isto tako i za kosu. Cijena bočice od 100 ml je 75 kuna.

Ulje sezama djeluje kao prirodni UV filter te dokazano odbija i do 25 posto Sunčevih zraka. Idealno ulje kod problema iritacije kože, raznih kožnih nepravilnosti te bolesti poput ekcema i psorijaze. Pomaže kod problema oslabljene mikrocirkulacije. Pospješuje zacjeljivanje ogrebotina, rana i ostalih oštećenja kože te doprinosi smanjenju vidljivosti ožiljaka.

Sezamovo ulje veže na sebe toksine topive u ulju pa je idealno za čišćenje kože i otklanjanje nečistoća iz pora. Visoke količine vitamina E sprječavaju prijevremeni nastanak bora i starenje kože. Ulje od sjemenki sezama djeluje antibakterijski i njegova primjena na koži pomaže kod gljivičnih i bakterijskih infekcija.
Suho ulje za sunčanje na bazi macerata mrkve stiže iz Tinkture Suho ulje za sunčanje na bazi macerata mrkve stiže iz Tinkture Foto: Facebook@TinkturaCom

Ulje argana sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline (linolna, alfa linolenska, oleinska), sterole, vitamin E, minerale i karotenoide. Tokoferoli, poznatiji kao vitamin E, najvrjedniji su sastojak arganova ulja. Ovom se vitaminu pripisuju snažna antioksidacijska svojstva. Nezamjenjiv je u borbi protiv ožiljaka, ekcema i suhog vlasišta. Drugi su važan sastojak arganova ulja karoteni koji štite kožu od UV zračenja.

Esencijalne masne kiseline iz arganova ulja sprečavaju upalne procese na koži hidratizirajući je i jačajući u isto vrijeme. Ferulinska kiselina iz ulja argana vrlo je snažan stabilizator vitamina C i E pa ona udvostručuje njihovo djelovanje. Arganovo ulje pogodno je za sve tipove kože, a mogu ga koristiti i trudnice i mala djeca.

Ulje divlje ruže najbolje je za uklanjanje bora, strija, ožiljaka, keloida i staračkih pjega. Uspješno se primjenjuje kod opekotina i kože oštećene UV zrakama, bora, strija, ožiljaka, keloida i staračkih pjega. Njeguje suhu i kemijski obrađenu kosu te krhke nokte. Pored toga, ulje je izuzetno efikasno u prevenciji od nastanka bora. Pomaže koži da vrati svoju prirodnu boju i tonus.

Ulje divlje ruže zbog svog izuzetnog sastava i blage pH vrijednosti idealno je za izravnu primjenu na kosu. Njeguje suhu i kemijski oštećenu kosu i trenutačno popravlja njezin izgled. Problem peruti lako se otklanja uporabom toplih obloga pripremljenih s uljem divlje ruže. Kod svakodnevne njege kože hidratizira i revitalizira kožu, povećava elastičnost i potiče povećanje kolagena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju