Kada su u pitanju jakne, ove jeseni nekoliko modela bori se za titulu najpopularnijeg. U nastavku pogledajte top 7 najtraženijih jesenskih jakni, provjerite novitete i saznajte koji su se prošlosezonski modeli našli na popisu



Prije nego što uskočimo u tople zimske kapute ili pernate jakne, neko vrijeme nosit ćemo laganije modele koji su idealni za promjenjivo razdoblje. Saznajte koji su modeli jakni najtraženiji ove jeseni.

1. Lakirane jakne

Lak se polako i sigurno s cipela i torbica preselio na odjeću, pa tako nećete pogriješiti ako ove jeseni u ormar spremite lakiranu jaknu.

2. Jakne s vojničkim uzorkom

Popularnost jednog od najtraženijih prošlosezonskih uzoraka ne jenjava. Najlakše ćete kombinirati upravo jaknu s vojničkim uzorkom koja sjajno pristaje uz traperice i tenisice u svakodnevnim prigodama. Uz dobre štikle ili gležnjače lako postaje dio kombinacija za večernje izlaske.

3. Modeli podstavljeni krznom

Prošle zime ulice svjetskih i hrvatskih gradova bile su pune jakni izrađenih od kombinacije kože i krzna. Točnije, radi se o modelima koji su podstavljeni umjetnim krznom i imaju krznene ovratnike. Isti model jakni nosit će se i ove sezone.

4. Kratke "puf" jakne

Među najpopularnijim modelima našao se i jedan klasičan sportski. Granice između stilova sve se više brišu – ovakav tip jakne donedavno bio rezerviran samo za sportske kombinacije, ali sada ga bez problema možete kombinirati uz omiljene traperice, torbicu i elegantnije gležnjače s visokom potpeticom.

5. Bordo jakne

S prvim danima jeseni vraćaju se i specifične jesenske boje. Među najtraženijima ove je sezone boja trule višnje, tj. bordo nijansa.

6. Traper-jakne

Ove sezone kroj traper-jakne nije važan. Nose se predimenzionirani modeli, klasične kratke verzije, traper-jakne bez s aplikacijama ili bez njih… Dajte mašti na volju i odaberite neki od modela po vlastitom ukusu.

7. Jesenske parke

Jesenska inačica popularne zimske jakne midi malo je laganija i prozračnija jer nema toplu podstavu. Upravo je zato idealna za slojevito odijevanje kako prakticiramo tijekom jesenskih dana.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju