Usporeni metabolizam znači da tijelo ne može dovoljno učinkovito hranu koju unosimo pretvoriti u energiju. Idućih šest simptoma može alarmirati na razne zdravstvene tegobe, pa tako i na to da vam metabolizam ne radi dobro, naročito ako vas muči nekoliko njih odjednom.

 

1. Jako ste umorni
Mnoge stvari mogu biti razlog umora, uključujući očite faktore kao što su nedostatak sna i žestoka tjelovježba. Međutim, ako ste često jako umorni, to može alarmirati na usporeni metabolizam jer tijelo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete pretvarati u energiju.

Ako ste često jako umorni to može alarmirati na usporeni metabolizam jer tijelo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete pretvarati u energiju

2. Koža i kosa odjednom su vam postale suhe
Kada metabolizam ne radi dobro, tijelo ne može dovoljno brzo obnavljati stanice važne za zdravlje kože i kose koje postaju suhe. Suhoća kože i kose može ukazivati i na mnoge druge stvari, poput loše prehrane.

3. Žudite za slatkim i hranom bogatom škrobom

Žudnja za određenom vrstom hrane često ukazuje na to da tijelu treba energije. Ako se dobro hranite i dovoljno spavate, ali i dalje osjećate veliku potrebu za slatkim i hranom bogatom škrobom, to može značiti da metabolizam hranu koju ste već pojeli ne prerađuje dobro u energiju koju vaše tijelo treba. Saznajte i najveću zabludu o maslinovu ulju zbog koje kilogrami ne idu dolje.

4. Debljate se iako se zdravo hranite

Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava, zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, a i dalje se debljate, vrlo je vjerojatno riječ o presporom metabolizmu.

5. Stalno vam je hladno
Metabolizam također opskrbljuje tijelo toplinom, a ako on radi sporo, posljedica će biti stalan osjećaj hladnoće. To ćete posebno osjetiti noću kada se u krevetu budete pokrivali s nekoliko slojeva kako biste se ugrijali. Probajte i trik s tušem od 90 sekundi koji ubrzava metabolizam i mršavljenje.

6. Raspoloženje vam se stalno mijenja
Konstantan osjećaj iscrpljenosti jer se vaš organizam "muči" kako bi preradio hranu može rezultirati time da ste često razdražljivi i da vam se raspoloženje stalno mijenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju