Crveni tepih na dodjeli Oscara vjerojatno je i jedan od najznačajnijih modnih događaja. Konkurencija je žestoka, glumice se za taj event pripremaju barem mjesec dana unaprijed, a sve do samoga kraja nije poznato tko će osvojiti modnog Oscara.

Ako je suditi prema dodjeli nagrada Oscar, recesija se nije osjetila na crvenom tepihu. Dior, Yves Saint Laurent, John Galliano, dijamanti, raskoš i konkurencija dvije najveće suparnice Jennifer Aniston i Angeline Jolie koja se mogla osjetiti u zraku... u svakom slučaju ni Angie ni Angelina nisu nikoga iznenadile.

Angelina se opet odlučila za jednostavnu crnu haljinu Elija Saaba koju je osvježila tirkiznim naušnicama u obliku suza, a Jennifer je odjenula usku bijelu haljinu s kristalima.

Za bijelo se odlučila i glumica Anne Hathaway koja se odlučila za Armani Prive, te Penelope Cruz koja je ponijela vintage haljinu kuće Balmain.

Dijamanti dolaze na dodjelu Oscara

Modni užasi Oscara

Donitnica Oscara Kate Winslett bila je prekrasna u tamno sivoj haljini Yves Sainta Laurenta, a Evan Rachel Wood izgledala je zanosno u haljini Elija Saaba.

Za bijelu haljinu ležernog kroja kuće Prada odlučila se i Jesica Beil, a Beyonce za svoju modnu marku House of dereon, no komentari na inače dobar styling pjevačice, ovoga su puta izostali.

Prekrasna Frieda Pinto pogodila je odabravši seksi i elegantnu haljinu Galliana, kao i Marisa Tomei koja je svoje adute istakla u Versaceu.