Važnost prijateljstva u našim životima velika je i to već svi jako dobro znamo, ali sada se za što češće druženje s prijateljima pojavio još jedan stvarno dobar razlog, i to znanstveno potvrđen.

Nova studija o sreći Sveučilišta Harvard kaže da se nakon upijanja energije kvalitetnih ljudi do kojih nam je stalo, svi problemi čine manji i naš se mozak prebacuje iz stanja sažalijevanja u stanje efikasnog rješavanja svega što nas muči.

Pravi prijatelj bit će tu za nas i tijekom druženja će nas pustiti da kažemo sve što nas tišti, a nakon toga će dati iskrenu perspektivu, ne svoju, nego svoj pogled na nas i na to kako problemi koji nas muče djeluju na naše ponašanje i raspoloženje.

Kad nam ukažu na to da izgledamo i ponašamo se zabrinuto i smeteno i navedu nam razloge zbog kojih to nije dobro za nas, naš će se um puno brže prebaciti na objektivniju analizu problema i efikasnije naći rješenja za njih jer će nam biti jasno da je način na koji problem djeluje na nas i naše fizičko i psihičko zdravlje puno lošiji za nas od samog tog problema.

A na to kako se ponašamo i što se kod nas promijenilo iskreno će nas upozoriti samo pravi prijatelji.

Prijatelji pomažu da lakše svladamo stres i problem

Kad se pojavi neka nevolja, često su naši prijatelji ti koji nam pomažu, koji nas štite od životnih udaraca, pružaju svoje rame za plakanje, daju iskrene savjete i podršku koja onda puni naše baterije i daje nam osjećaj nepobjedivosti. A kada smo u takvom raspoloženju, pravi je trenutak za planiranje idućih poteza i rješenja problema.

Prijatelji nas održavaju zdravijima i fokusiranijima, svojom nam potporom otklanjaju stres.

Stoga ako zbog kišnog vremena ne možete na kavu, organizirajte neko kućno druženje ili barem dugo razgovarajte telefonski sa svojom najboljom prijateljicom. Vaši um i tijelo će vam itekako biti zahvalni, a problemi će biti otklonjeni puno brže.

U dobru i zlu: Najvjerniji prijatelji rađaju se u ovih pet horoskopskih znakova

Nakon posla, trk na kavu: Druženje s pravim prijateljima poboljšava zdravlje, a može i produžiti život