Frizura kojom ćete bez sumnje privlačiti pažnju ovih blagdana jest ona sa šljokicama u kosi. Za ovu svjetlucavu frizuru možete koristiti gel za kosu sa šljokicama, koji je bio ultra popularan 1990-ih, ili običan gel za kosu na koji se zatim nanosi glitter za tijelo i kosu. Šljokice u kosi mogu biti diskretne ili bogate, ovisno o ostatku stajlinga i prigodi

Frizura s kojom ćete zasjati, doslovno, na blagdanskim slavljima je frizura koju obožavaju pjevačice Leona Lewis i Rita Ora. One u kosu stavljaju šljokice, trend koji je bio ultra popularan 1990-ih godina. Za ovu blistavu frizuru možete koristiti gel za kosu sa šljokicama ili običan gel za kosu na koji se zatim nanese glitter.

Za diskretniji sjaj šljokice se mogu staviti samo na jedan pramen ili po razdjeljku kose, a za glamurozniji izgled njima se može ukrasiti veći dio kose.

Dvojite li oko boje šljokica koja bi najbolje odgovarala vašoj boji dobro je znati da zlatne šljokice stoje gotovo svakoj boji kose, bilo da ste crvenokosa ili brineta, dok će plave šljokice, na primjer, odlično pristajati platinastoj kosi.

Pjevačica Leona Lewis za nedavni nastup u showu 'X Factor' izabrala je zavodljivu frizuru gdje je na kosi napravljen duboki razdjeljak te je jedan dio ukrašen šljokicama.

Za ovu svjetlucavu frizuru možete koristiti gel za kosu sa šljokicama, koji je bio ultra popularan 1990-ih, ili običan gel za kosu na koji se zatim nanosi glitter za tijelo i kosu

I i vi možete za božićno i(li) novogodišnje slavlje imati frizuru poput Leonine, a evo kako je napraviti:

1. Isfenirajte kosu s dubokim razdjeljkom na željenoj strani.

2. Razdijelite kodu u pramenove od 5 centimetara i napravite valove s peglom za kovrčanje kose.

3. Zarolajte svaku kovrču i pričvrstite je špangicom.

4. Nakon što su svi pramenovi pričvršćeni prođite prstima kroz pramenove kako bi kovrče izgledale što prirodnije.

5. Kosu oko dijela na koji ćete staviti šljokice zaštitite papirnatim maramicama koje ćete pričvrstiti pomoću većih španga.

6. Uzmite gel za kosu za jako učvršćivanje i pomoću velike četkice za nanošenje šminke nanesite ga na dio kose na koji ćete poslije nanijeti šljokice.

7. Obilato nanesite šljokice, vjerojatno će biti potrebno staviti nekoliko slojeva. Pazite da šljokice ne nanesete preobilno na korijenu kose kako ne bi bio vidljivi prijelaz.