Bijelo brdašce s malo šumskog voća pod imenom panna cota? Hmmm... hvala, ali ja ću ipak komad čokoladne torte. Zapišite ovaj recept i brzo ćete promijeniti mišljenje!
Vjerujemo da dobar dio vas ima neke svoje recepte za ovu tako jednostavnu i laganu slasticu, ali pokušajte s našim receptom i nećete požaliti!
Što vam je potrebno?
500 ml slatkog vrhnja
90 ml mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije
90 g šećera u prahu
1 vrećica Instant fix želatine
1. U posudici zagrijte pola količine slatkog vrhnja, mlijeko i ekstrakt vanilije. Neka lagano vrije 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
2. Ostatak slatkog vrhnja tucite sa šećerom u prahu (ne trebate dobiti čvrst šlag, prestanite tući kad se vrhnje počne zgušnjavati).
3. U rashlađenu mješavinu vrhnja i mlijeka lagano stalno miješajući(!) dodavajte instant želatinu.
4. Pomiješajte dvije smjese, prelijte u čaše za posluživanje i ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Poslužite sa sirupom od šumskog voća, jagoda ili višanja ili s poširanim voćem.
Napomena:
- Ovaj recept je dovoljan za 4 osobe
- Slijedite redoslijed recepta jer s ovom vrstom želatine šećer obvezno ide na kraju
- Odlično se slaže sa sirupom od višanja
Tko piše ove slasne recepte?
Kuhanje ne mora biti muka, poručuje Ana-Marija Bujić, može biti kreativno i opuštajuće.
Upravo je tu njegovu stranu otkrila i još otkriva Ana-Marija kuhajući u slobodno vrijeme između predavanja na fakultetu i druženja s dragim ljudima.
Voli utvrditi staro gradivo naših baka, ali i ići na egzotična kulinarska putovanja na kojima uvijek otkriva nešto novo.
Glavni kriterij? Slastan rezultat!
>> Ekspresna i ultra ukusna salata
>> Crvena juha - ukusan obrok gotov u tri koraka!
>> Cupcakes - kolačići kao stvoreni za tračanje uz kavu
>> Prepustite se nenadmašnoj piti od krušaka
>> Mljac, čokoladne palačinke za seksi užitak
>> Čokoladni kolač gotov za pet minuta
>> Prepustite se vanzemaljskom užitku čokolade
>> Sushi - elegantni zalogaj koji ćete zavoljeti
Pišite joj na zadovoljna@novatv.hr, šaljite recepte i pohvale i možda se i vi nađete na jednom od njezinih kulinarskih putovanja!