Grčka kuhinja omiljena je diljem svijeta zbog svojih zdravih i svježih namirnica koje dozrijevaju pod mediteranskim suncem. Maslinovo ulje, masline, bademi, povrće, namazi od zdravih sastojaka, začini i još mnogo toga dio je zdrave ponude grčke kuhinje

Od 29. rujna sigurajte si zalihu zdravog grčkog jogurta koji je gust, kremast i bogatog okusa, a osim redovne ponude u Lidlu, u grčkom tjednu vas očekuje grčki jogurt s medom, medom i smokvama ili s medom i datuljama.

Uživajte u svježini grčke salate od svježeg povrća iz Lidlove tržnice i dodajte izmrvljene komadiće grčkog feta sira. Za mali obrok ili za snack za goste poslužite namaze od svježeg i feta sira u više različitih okusa - s patlidžanima, paprikom ili sušenom rajčicom. Isprobajte brojna grčka predjela, umak tzatziki, grčki umak od rajčice, jastučiće od feta sira ili pečenih patlidžana, jastučiće punjene sirom ili špinatom. Probajte i gyros, karakteristično grčko jelo s rižom, začinjeno svinjetinom i hrskavim povrćem.

Zasladite se uz halvu, rahat lokum, grčki kolač s lisnatim tijestom punjen kremom od vanilije i uz ostale slastice s karakterističnim grčkim sastojcima!