Ivana Vrdoljak Vanna 1. rujna slavi 52. rođendan. Rođena je 1970. godine u Koprivnici, u kojoj je završila srednju ekonomsku te glazbenu školu. Kao pjevačica dance sastava Electro Team u ranim dvadesetim godinama vinula se među zvijezde hrvatske glazbene scene te tijekom samostalne karijere stekla titulu hrvatske pop-dive.

Galerija

Tijekom više od 30 godina duge karijere Ivana Vrdoljak Vanna otpjevala je brojne nezaboravne hitove, a pjesme kao što su "Molitva za mir" i "Tek je 12 sati" svakako imaju kultni status. U Vanninu životopisu posebno mjesto ima i nastup na Eurosongu 2001. godine u danskom Kopenhagenu, kada je s pjesmom "Strings Of My Heart" osvojila deseto mjesto.

Za scenu i nastupe Vanna je uvijek birala ženstvene odjevne kombinacije, a jedan od omiljenih odjevnih komada pjevačici su haljine mini kroja, među kojima se jedan model posebno ističe – mala crna haljina.

Ivana Vrdoljak Vanna: Kultne štikle kojima je mala crna haljina pravi par

Nakon što ju je 1926. svijetu predstavila Coco Chanel, mala crna haljina otad pa sve do danas nije izišla iz mode. Simbol je bezvremenske elegancije, ženstvenosti i klasike te dokaz da je jednostavnost nešto što uvijek prolazi. Mala crna haljina bit će efektna i kad se nosi bez ili s vrlo malo modnih dodataka, a kada želimo "podići" stajling, nepogrešivo se kombinira s različitim nakitom, maramama, šalovima, modelima cipela i torbica, pa i zanimljivim čarapama.

Vanna: Sandale s vrtoglavom potpeticom koje izgledaju mrak uz minice i traperice

Ivana Vrdoljak Vanna: Špagerice s platformom u boji koju ljeti neopravdano zaobilazimo

Malu crnu haljinu voli i Ivana Vrdoljak Vanna, a povodom 52. rođendana pjevačice izdvojili smo neka od njezinih najboljih izdanja u ovom kultnom odjevnom komadu.

Ivana Vrdoljak Vanna u maloj crnoj haljini Foto: Zeljko Hladika/Pixsell