Iako smo u novo godišnje doba službeno zakoračili danas, jesen je već nekoliko tjedana itekako prisutna u našim odjevnim kombinacijama. Prve jesenske kolekcije stigle su u ponudu komercijalnih brendova već u kolovozu, ali tada se još nismo željeli zamarati jesenskom modom. Sada kada nam i vremenske prilike jasno daju do znanja kako je vrijeme da napravimo novi raspored u ormaru te se pomalo vratimo toplijoj odjeći i obući, prava je prilika da malo analiziramo komade koje posjedujemo i razmislimo o onima koje bismo trebali uvrstiti u garderobu.

Galerija

Kako biti sigurni da uistinu imate sve što vam treba za pojedinu sezonu? Lako i jednostavno - napravite vlastitu modnu kapsulu.

Za ovaj pojam sigurno ste već čuli. Koncept sezonske kapsule bazira se na tome da posjedujete osnovne odjevne komade s kojima možete složiti mnogo odjevnih kombinacija za sve prigode, od ležernijih dnevnih od elegantnijih večernjih.

Važno je napomenuti kako u kapsulu ulazi isključivo svevremenska odjeća i obuća u neutralnim bojama jer upravo to olakšava kombiniranje.

Slažete li se? Odjevni komadi koje ne bismo trebali nositi nakon 35. godine

Naravno, boju komada možete prilagoditi svojim željama. Crna, siva, tamnoplava, bijela, bež, smeđa, bordo - ovo su neke od nepobjedivih neutralnih nijansi za jesensko razdoblje.

Ovakvim razumnim i namjenskim načinom biranja odjeće u svojem ormaru stvarate kolekciju komada nosivih iz sezone u sezonu, neovisno i trendovima. Naposljetku kombinirate sve komade iz sezonskih kapsula i nadohvat ruke u svakom trenutku imate mnoštvo dobrih stajlinga. 

Danas vam predstavljamo jesensku modnu kapsulu i 20 ključnih komada za ovu sezonu.

Guess, 1504 kn Foto: Guess

1. Baloner
2. Kožnata jakna
3. Sako
4. Plave traperice
5. Klasične crne hlače

C&A, 225 kn Foto: C&A

6. Crna midi haljina
7. Ležernija dnevna haljina
8. Plisirana suknja
9. Pencil-suknja
10. Siva vesta

H&M, 225 kn Foto: H&M

11. Bež pulover
12. Bijela košulja
13. Plava košulja
14. Bijeli T-shirt
15. Gležnjače

Gabor (Rodea), 1059 kn Foto: Rodea

16. Mokasine ili oksfordice
17. Salonke
18. Bijele tenisice
19. Mala večernja torba
20. Crna dnevna torba

Scotch & Soda (Europa92), 1129 kn Foto: Internetska stranica proizvođača