Svaka sezona sa sobom donese neke nove trendove. Ponekad se na popisu trendova nađu modni klasici koje volimo nositi bez obzira na sve, a ponekad su ti trendovi ipak malo drukčiji i obično potraju jednu sezonu, a onda se opet pojave za nekoliko godina.

Galerija

U svakom slučaju, i ovu jesen, odnosno zimu obilježit će određeni modni trendovi, a modne urednice na stranici WhoWhatWear odlučile su se pozabaviti njima tako da su izdvojile pet trendova u koje se, prema njihovu mišljenju, isplati uložiti novac i pet trendova koje trebate ostaviti za sobom.

Naime, popularnih je opcija toliko da ih je nemoguće i nepotrebno sve uključiti u garderobu. Bolje je prioritet dati onome što ćemo sigurno nositi i u čemu ćemo izgledati sjajno.

U nastavku provjerite koje biste trendove prema mišljenju urednica trebali prigrliti, a koje preskočiti.

Uložite u: jaknu od brušene kože
Preskočite: krznene jakne

Možda i najpopularniji materijal ove jeseni bit će brušena koža. Tržište su preplavili razni komadi od brušene kože, a sve više modnih urednica na stranici WhoWhatWear poseže za šik jaknama od (umjetne) brušene kože. Zato su se i našle na ovom popisu kao dodatak garderobi s kojim nećete promašiti.

Zara, 39,95 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Uložite u: bordo odjeću i modne dodatke
Preskočite: pastelne nijanse

I sami smo više članaka posvetili popularnosti bordo boje. Iako ta duboka nijansa crvene boje nije nikakva novost, ove je godine popularnija nego ikada. Dobra stvar s bordo komadima je ta da će uvijek biti nosivi, čak i kada bordo boja ne bude toliki trend.

H&M, 39,99 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Uložite u: velike torbe
Preskočite: mikro torbe

Svjesne svih prednosti statement torbica, modne urednice ipak preporučuju ulaganje u velike torbe koje su istovremeno šik i praktične. Birajte modele u omiljenim jesenskim bojama kao što su bordo, crna ili smeđa.

Reserved, 39,99 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Uložite u: "barn" jaknu
Preskočite: bajkerske jakne

Takozvane barn jakne su jakne inspirirane seoskom odjećom koje krasi praktičnost i jednostavnost. Barn je u prijevodu štala. Jakne su postale popularne zahvaljujući modnoj kući Prada, koja ih je uvrstila u svoje modne kolekcije, a kada su u pitanju boje nećete pogriješiti ako se odlučite za model u plavoj, kaki, smeđoj, zelenoj boji...

Mango, 89,99 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Uložite u: komade ukrašene metalnim zakovicama
Preskočite: mašne i cvjetne ukrase

Kada su u pitanju ukrasi na odjeću, modne urednice odlučile su dati prednost metalnim zakovicama. Riječ je o dodatku koji pridonosi efektnosti komada i cjelokupnih kombinacija, a možete birati između jakni, cipela, remena, torbica i drugih dodataka sa zakovicama.

Pull&Bear, 29,99 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Velike, veće, ogromne: Nove torbe koje su izazvale najviše pažnje na Pariškom tjednu mode

Kažu modni znalci: Pet komada koji će uljepšati svaku jesensku kombinaciju