Rujan nam se opasno približio, a za nestrpljive ljubiteljice mode koje vole odmah zaviriti u nove kolekcije to je znak da će uskoro moći razgledati jesenske komade.

Prve jesenske kolekcije već su u ponudi online i klasičnih trgovina, a sudeći prema viđenom, paleta boja koja će se nositi u narednoj sezoni bit će uistinu zanimljiva.

Očekivano, tu su standardne neutralne nijanse koje preferiramo u hladnijim mjesecima poput crne, smeđe, tamnoplave i sive, ali za osvježenje će se pobrinuti tri odvažne i upečatljive boje čiji su popularnost najavile brojne modne kuće svojim kolekcijama za jesen/zimu 2020./2021. godine.

Za početak, na velika vrata vraća nam se crvena. Boja vatre, ljubavi, snage i strasti vrlo je dominantna i intenzivna, a u kineskoj kulturi simbolizira sreću.

Dokazano je da crvena boja automatski privlači pažnju, a brojna istraživanja pokazala su da pogled na nju čak potiče određene fizičke reakcije, poput rasta krvnog tlaka i ubrzavanja disanja.

Nećete pogriješiti bez obzira na to koju nijansu crvene odaberete, ali među najpopularnijima bi mogle biti mogle one tamnije i zagasite, poput nijansi koje smo vidjeli u kolekciji modne kuće Saint Laurent.

Uz crvenu nosit će se i zlatna boja. Za mnoge ne postoji ništa glamuroznije od nje, ali ovaj put zlatna nije rezervirana samo za svečana događanja. Modne kuće predlažu zlatne komade i za svakodnevne prigode.

Ako vam crvena i zlatna nisu dovoljno odvažne, tu je narančasta boja. Upečatljiva bez obzira na nijansu, narančasta je kao stvorena za sve dame koje vole efektne odjevne kombinacije.