Danas kada žene vladaju svijetom uz bok muškarcima izgleda kako imaju sve manje razumijevanja za pripadnice istog spola. Prijateljice se pretvaraju u neprijateljice, a na vrhu ženskih osobina su zavist i sumnjičavost

Žene danas vode kompanije, rade i odgajaju djecu, financijski su neovisne i odlično se zabavljaju. No izgleda kako se međusobno nikada nisu manje podnosile. Što se dogodilo s dobrom, starom ženskom solidarnošću?

Nakon duge borbe u kojoj su žene bok uz bok branile svoj stav i pravo na glas te izborile pobjedu i postale neustrašive dogodilo se nešto čudno. Danas, uspješnije i jače no ikada postale su sumnjičave, zavidne i opake prema pripadnicama istog spola.

Ne kaže se bez razloga kako su prijateljice poput orgazma, sretna si ako imaš jednu, a presretna ako ih imaš više.

Danas se žene u grubo mogu podijeliti u dvije skupine: prijateljice i neprijateljice. Istina je kako su prijateljice u današnjem svijetu vrsta koja izumire, a svakoj su ženi potrebnije no ikada. Nekada su prijateljice bile potrebne do udaje, nakon čega bi se žena posvetila mužu i djeci. U današnje doba kada žene ganjaju karijeru, prekidaju veze i razvode se prijateljstvo zauzima potpuno novo značenje.

Ne kaže se bez razloga kako su prijateljice poput orgazma, sretna si ako imaš jednu, a presretna ako ih imaš više.

Izgleda kako je danas najlakše njegovati prijateljstvo putem raznih web servisa jer jednim klikom miša možete postati prijatelji i posvađati se bez velikih drama.

Potreba za pravim i iskrenim prijateljicama danas je jača no ikada jer su žene okružene onima koji se smješkaju njihovom uspjehu i vesele neuspjehu bilo da se radi o muškarcima ili karijeri.

Neprijateljice je najlakše prepoznati po pitanjima koja postavljaju: 'To ćeš sve pojesti?', 'Ovaj zgodan muškarac je tvoj dečko?', 'Izgledaš li ti to umorno?' . One se kriju i u svakom uredu i dok su izvan posla nasmiješene i dobre, na poslu će jedva dočekati da pokažu zavist i sreću nad tuđim neuspjehom.

Zavist između četiri najbolje prijateljice s filmskog platna Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande je glavni krivac što smo na taj film toliko dugo čekali. Ljubomora između glumica je bilo toliko jaka da ni milijuni na ugovoru nisu mogli izgladiti njihove svađe.

Razlog takvog ponašanja kod žena je ljubomora, nesigurnost i zastrašenost. Istina je da bi bilo puno više žena na visokim položajima da im baš žene nisu prepriječile put do uspjeha.

Izgleda kako je pravo prijateljstvo danas teško zadržati, no nekoliko savjeta će vam pomoći da preispitate sebe i svoje ponašanje te da pored sebe zadržite osobe koje su vam važne i žele vam dobro.

Istina je da bi bilo puno više žena na visokim položajima da im baš žene nisu prepriječile put do uspjeha.

- Ne priželjkujte život ili partnera svoje prijateljice.

- Ne zaboravite da je u prijateljstvu važnije davati nego uzimati

- Ne zovite prijateljice samo kada je vaš partner na putu. dajte im do znanja da su i one važan dio vašeg života.

- Ne širite tračeve o prijateljicama bez obzira koliko su sočni. One su vam se povjerile s razlogom.

- Savjetujte, no ne petljajte se previše u život i odluke. Ukoliko prijateljica donese odluku budite uz nju i veselite se zbog nje. Ionako će plakati na vašem ramenu.

- Budite spremne na kompromis, i još kompromisa.

- Ne gubite konatkt s prijateljicama.

Bez obzira na povremene svađe i tračeve koje će žene čuti jedna o drugoj prijateljice bi se trebalo držati zajedno. Ljubomora i zavist nagrizaju i naskladniji odnos stoga potisnite takve osjećaje i uživajte u prijateljstvu.